Avatar uživatele
zjentek

Je chytré využívat v kuchyni natě mrkve, podobně jako se využívá natě petrželky?

Moc jsem toto nezaznamenal. Děkuju.

Zajímavá 0 před 16 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Snad ano, v domácí kuchyni.
V restauracích a jídelnách, se asi hned tak na talířích neobjeví.
Je to věc názoru, zvyku a preference chutí.
V české kuchyni nenašla obvyklé využití.
Je možné, že jednou budou lidé vařit polévku,
nebo karbanétky.
alespoň z té natě (na mrkev nemaje). 🙂

Prima by mohlo být pesto.
V odkazu máš 7 receptů.
Vyzkoušej, co tě z toho nadchne
https://www.wo­manonly.cz/7-zpusobu-jak-vyuzit-mrkvovou-nat-hodi-se-do-vyvaru-salatu-i-pomazanky/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lukas1912

Ano, využívat natě mrkve v kuchyni může být skvělý nápad! Mrkvové natě mají podobnou chuť jako petržel a mohou být použity jako ozdoba nebo přísada do různých pokrmů. Obsahují také spoustu vitamínů a minerálů, které prospívají zdraví.

Zde je pár tipů, jak je můžete využít:

Saláty: Čerstvé nasekané mrkvové natě mohou být skvělým doplňkem salátů.

Polévky: Přidejte nasekané natě do polévek na konci vaření pro zvýraznění chuti.

Pesto: Smíchejte mrkvové natě s ořechy, olivovým olejem, česnekem a parmezánem pro vytvoření netradičního pesta.

Smoothies: Přidejte hrst natí do zeleninových smoothies pro extra dávku živin.

Experimentování s různými způsoby využití natí může přinést nové chutě a zlepšit nutriční hodnotu vašich jídel.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek