Četl jsem, že je chleba nezdravý
https://www.sanapekarna.cz/10-dulezitych-informaci-o-chlebu-ktere-musite-vedet.html
Karcinogenní začíná být pečení chleba a jeho kůrka
Vaše názory? Je rohlík a houska zdravější?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2665 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
O serióznosti tohoto článku si dovoluji pochybovat, přinejmenším přehání. Je sice pravda, že bílé pečivo není tak zdravé jako tmavé (z žitné mouky), ale s těmi hrůzostrašnými následky, jak jsou líčeny, to není až tak zlé. Karcinogenní látky se mohou v kůrce chleba vyskytovat, ale jen když je spálená až do černohněda. Takový chleba si nikdo nekoupí, protože kůrka je hořká. Takové strašení, že všechno je škodlivé, jsou dnes módním trendem a že různá tvrzení nebývají doložena vědeckými fakty nikomu nevadí. Kdyby bylo vše tak škodlivé jak se píše, umírali bychom ve čtyřiceti.
0 Nominace Nahlásit |
Ten článek je plný nepodložených tvrzení a má jediný účel – přesvědčit čtenáře k zakoupení domácí pekárny.
0 Nominace Nahlásit |
Jde o propagační článek, který má čtenáře přimět ke koupi
domácí pekárny.
„Informace“ z takových článků je potřeba brát s hodně velkou
„rezervou“.
0 Nominace Nahlásit |
Nelze to takto jednoznačně říct. Rohlíky a bílé pečivo nersou a nemohou být zdravější než chleba.
0 Nominace Nahlásit |
Velmi zjednodušeně by se dalo říci, že může být.
Pokud pomineme informace z článku, dnešní chléb je převážně pšenicný
a současná pšenice je spíše „bakelit“ .)
Pečení není ideální forma přípravy pokrmů, chlebová kůrka je nezdravá
pochoutka (to je obecně známo).
Výzkum ů na toto téma se pravděpodobně nedičkáme. Zemí, kde se konzumuje
chléb v takové podobě a četnosti jako u nás, ve světě mnoho není.
To, že se pohybujeme na přední příčce v rakovině střev má své kořeny
v nevhodné/časté konzumaci některých potravin a hlavně jejich nezdravých
kombinací během jednoho jídla z ohledem na biochemické pochody v našem
těle. Též absenci některých vitamínů, prvků, omega 3 apod.
Kvalitní, ZP hrazená lékařská péče nás udržuje při životě do
poměrně vysokého věku, přežívají i „slabé kusy“, které by se jinak
nedočkali ani dospělosti či důchodu 🙂
Upravil/a: da ny
0
před 2665 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |