Záleží v čem topit. Pro běžný oheň je vhodné měké , suché dřevo./smrk, jedle, borovice, bříza, ale i suché listnaté/ Pro topení v kamnech či kotli je vhodné topit suchým tvrdým, dá více tepla a déle vydrží / buk, dub, habr, bříza/ Na gril je potom vhodné použít dřevěné uhlí. Na uzení zase buk, někde se ale také používá švestka, meruňka…
Upravil/a: Drap
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion, orwell
před 1671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
0 Nominace Nahlásit |
Z hlediska výhřevnosti je na tom lépe měkké dřevo, třeba smrkové. Výhřevnost se počítá na 1 kg dřeva, nikoliv na objem. Tvrdé dřevo má zase tu přednost, že uhořívá pomaleji a nemusíme tedy tak často přikládat. Z hlediska cenového opět vede smrkové dřevo, zvláště v dnešní době kůrovcové.
0
před 1671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek