Odpověděl/a – 26.duben 11:27
Záleží v čem topit. Pro běžný oheň je vhodné měké , suché dřevo./smrk, jedle, borovice, bříza, ale i suché listnaté/ Pro topení v kamnech či kotli je vhodné topit suchým tvrdým, dá více tepla a déle vydrží / buk, dub, habr, bříza/ Na gril je potom vhodné použít dřevěné uhlí.
Odpověděl/a – 26.duben 11:28
Záleží v čem topit. Pro běžný oheň je vhodné měké , suché dřevo./smrk, jedle, borovice, bříza, ale i suché listnaté/ Pro topení v kamnech či kotli je vhodné topit suchým tvrdým, dá více tepla a déle vydrží / buk, dub, habr, bříza/ Na gril je potom vhodné použít dřevěné uhlí. Na uzení zase buk, někde se ale také používá švestka, meruňka…