Odpoveď byla označena jako užitečná
Typ A – jsou vhodné především do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha – mají hlízy po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a nerozváří se ani delší dobou varu.
Často se můžete setkat s označením přechodných typů – A-B nebo B-C, neboť hranice není striktně vymezena.
Můžete se podívá na typy a odrůdy brambor.
http://www.zahradkari.cz/odborne/kalendarium/podrobne/brambory%20podle%20varnych%20typu.htm
--
K diskuzi.
Napsala jsem vám, že varný typ A jsou brambory salátové. Záleží na tom,
jak jsou brambory v prodejně popsané. Pokud vám chutná i slupka, tak
klidně.
Podívejte se na obrázky, kde uvidíte, jak se brambory prodávají a jaký mají štítek.
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
„Áčka“ a pokud obal postrádá značení písmeny (A,B,C…), tak použít tzv. SALÁTOVÉ bramboury.
0 Nominace Nahlásit |
Dají se ty salátové brambory uvařit ve šlupce a poté jen nakrájet na kostičky ve slupce a jíst k masu? (brambory neškrabu ani neloupu-jím se šlupkou)
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |