Odpoveď byla označena jako užitečná
http://www.zahrada.cz/forum/paleni/repak-repna-palenka-5530/?kotva=repak-repna-palenka-252449
Cýrobce destilátů Petr Šlosar odpovídá:
S jakou zajímavou, zvláštní kořalkou jste se setkal při degustacích?
Jiný názor. Proč tedy ne i cukrová řepa? Josef Sedlák ji koupil dvě stě kilo od zemědělce, pak patřičně upravil a nechal vypálit. Výsledek mohli ochutnávat o víkendu v Koryčanech na čtvrtém ročníku koštu pálenek. „Je opravdu pálená z cukrové řepy. Ta se prostě nařeže na klasické řízky, zasladí cukrem a nechá se šest týdnů kvasit a pak vypálit,“ popsal Sedlák. Inspiraci našel u své manželky. „Pochází totiž z Ukrajiny a tam je to tradiční nápoj. Kdo v mládí jedl syrové řízky z cukrové řepy, musel ji v pálence cítit,“ dodal Sedlák.
Čtěte více na: http://www.denik.cz/zlinsky-kraj/kostovali-i-palenku-z-kiwi-ci-citronu-20120226-qdcn.html
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pat MAT Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1725 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 630 | |
da ny | 617 | |
zjentek | 582 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |