Avatar uživatele
anonym

Jaký máte nejraději smažený sýr?

Toto české jídlo,je proslulé,ale jaký sýr smažený máte nejraději?
Díky za odpovědi,
Já mám nejraději hermelín.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Sma%C5%BEen%C3%BD_s%C­3%BDr

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? quentos, suaeda, Putin před 3305 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Smažený sýr.nejím.

„Smažený sýr není český vynález. Český vynález je „smažák“ Češi jsou totiž borci v prznění mnoha vžitých gastronomických názvů jídel“

http://www.vi­talia.cz/clan­ky/smazeny-syr-neni-cesky-vynalez/

Čtěte více na: http://www.vi­talia.cz/clan­ky/smazeny-syr-neni-cesky-vynalez/#ixzz3qoc­FOogx

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

dobrý je teplý

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Eidam 40% je nejlepší, ale vyzkoušel jsem i blaťácké zlato a nemělo to chybu. Toto jídlo bylo mé oblíbené v mládí, kdy ve III cenové bylo s hranolkami a tatarkou za 8.20 Kčs.
Toto jídlo není proslulé, ale oblíbené. Proslulé je například pivo Budvar 12°.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

České jídlo? V cizině se fromage frit dělal 100 let před českým smažákem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Pokud jde o klasický dobrý sýr a není to náhražka, která není vyrobena z kravského mléka. Viz tato zpráva:
http://budejo­vice.idnes.cz/in­spekce-rozjela-zatah-na-smazaky-casto-nemaji-se-syrem-nic-spolecneho-1z8-/budejovice-zpravy.aspx?c=A150709­_2175938_bude­jovice-zpravy_mbe
Jinak smažák z hermelínu moc nemusím. Chutnal mi z madelandu, který je pikantnější. Okusil jsem i z olomouckých syrečků.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ten, který mi někdo připraví.

Nejlépe s obsahem 45 % tuku v sušině,
s bramborem (ne hranolky), bez tatarky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Co takhle pivní, mňam, ten už jsem dlouho neměl.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Pro Lamalam:
Smažený sýr sám o sobě je ovšem známý z mnoha evropských kuchyní už od středověku, dokonce i obalovaný v mouce a vejci. Je však téměř nesporné, že Češi přidali k receptu tatarku.

před 3304 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek