I nechal jsem se inspirovat minerzovou otázkou a přikládám i jeden
recept.
Přiměřené množství brambor zalijeme přiměřeným množstvím vody,
osolíme, přidáme kmín, můžeme přidat i libeček, nebo petržel. Vaříme
do měkka cca 20 minut.
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Lamalam, anonym před 3062 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na brambory mám názor, že jsou skvělé (ačkoliv „američtí“ i jiní vědci, občas zjistí, že to není pravda). JIné hlízy neužívám, nanejvýš zázvor, ale to není hlíza, to je oddenek.
0 Nominace Nahlásit |
Jsem poctěn, že jsi se nechal inspirovat. :) Brambory jsou jedny z těch věcí, které si zvládnu udělat i sám, ale ještě jsem nezkoušel libeček, nebo petržel. Raději hotové brambory posypu čerstvě nasekanou pažitkou ze zahrádky nebo pórkem. Výhoda brambor spočívá v tom, že jsou zásadotvorné a proč?
Příznaky mírné acidózy (překyselení kysleinotvornými potravinami) jsou bolesti hlavy, nedostatek energie, ospalost, rychlé a mělké dýchání, zvedání žaludku, zvracení, průjem, dehydratace a nechutenství. Acidóza může vyústit v revmatoidní artritidu, cukrovku, lupus, tuberkulózu, osteoporózu, vysoký krevní tlak a většinu rakovin. Metabolická acidóza se objeví, pokud je tělo více kyselé než zásadité. Přehnaná konzumace masa, pšenice a chleba, mléčných výrobků, cukru, převařeného jídla, rafinované či průmyslově zpracované potravy, rychlého občerstvení, může vést k příliš kyselému pH. Dalšími škodlivými faktory jsou látky znečišťující prostředí (výfukové plyny) a chemikálie, emoční stres a negativní myšlení. Pokud při cvičení překročíme hranici aerobního spalování živin a svaly začnou pracovat v kyslíkovém dluhu, naše tělo se i tímto způsobem začne překyselovat, protože v přetížených svalech vzniká nadbytek kyseliny mléčné. Pro sledování překyselení organismu (příčina mnoha závažných onemocnění) je vhodné měřit si opakovaně pH moči
0 Nominace Nahlásit |
Brambory mám rád a jím je v jakékoliv formě.
Ale nejlepší jsou brambory přepasírované přes prase.
Také jeden recept, který mám rád.
Nové brambory (nakopané ze své zahrádky) uvařit a posypat (polít omastkem)
osmaženou cibulkou a navrh polít tatarskou omáčkou.
0 Nominace Nahlásit |
Brambory patří mezi potraviny, které dovedu připravit – dát brambory do hrnce , zalít vodou a vařit – zkoušet nožem a něco k tomu a je jednoduché levné a syté jídlo.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |