Avatar uživatele
IvkaH

Jakou zkušenost máte s oleji, co jsou za studena lisované ?

Jakou zkušenost máte s oleji, co jsou za studena lisované ? Vždycky mě zajímalo jaký je mezi nimi rozdíl v poměru s ostatními.

Zajímavá 0 před 1212 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Jsou chuťově dobré a nemají žádnou pachuť na konci, na rozdíl občas od olejů extrahovaných v rozpouštědlech.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nejsou vhodné pro tepelnou úpravu (nízký kouřový bod), takže pouze do salátů, pomazánek atp. Různé poměry nasycených a nenasycených mastných kyselin jsou dobré pro oběhový systém a velmi vhodné pro lidi, kteří třeba nejedí maso nebo/a mléčné výrobky, vejce, atd. Neměli by je opomíjet ale ani „konvenční“ strávníci, rostlinné tuky by měly převažovat nad těmi živočišnými kvůli cholesterolu a udržení zdravých cév.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
PetaKo

Jak už se tady píše, hlavní rozdíl je ve zpracování. Jsou chuťově velmi dobré, jemné a obsahují spoustu vitamínů a živin. Kdo tady ty oleje má opravdu kvalitní a v bio a raw kvalitě je tady ten český výrobce www.bohemiaolej.cz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1161 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek