Já podlévám teda horkou,ale profesionální kuchaři říkají
studenou.
A jak to děláte vy?
Včera jsem dělala kančí guláš a přečetla si to tady – viz
komentáře k receptu dole -
http://www.toprecepty.cz/recept/37481-kanci-gulas-iii/
Ale když podlévám pivem nebo vínem,tak to samozřejmě neohřívám!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, iceT, johana 56, anonym, wendyX před 3342 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Také podlévám horkou tekutinou. V různých receptech, které jsem kdysi sbírala, je uvedené, že chuť pečeného masa tvoří zahřáté bílkoviny na povrchu masa.. Ochlazením by změnily chuť.
Takže k podlévání přírodní šťávy má být tekutina horká a k podlévání zahuštěné šťávy studená.
Moje sousedka je profesionálnoí kuchařka, prý velmi dobrá, podléhá horkým vývarem. Jak to dělaj jiní, nevím.
0 Nominace Nahlásit |
Při vaření maso nepodlívám, v hrnci mám vody dost, ale pokud se vyvaří, tak podlívám horkou, aby se polívka nezkalila. Při pečení je mi jedno, jakou vodou podleju.
0 Nominace Nahlásit |
Vždycky musíš dát syrové maso do studené vody, ale pokud jen vodu
/vývar doplňuješ, pak pokud možno té teploty, kterou má (tzn. do vroucí
dušené směsi nelej studenou vodu)…
Ani profesionální kuchaři to nedělají jinak (ledaže by potřebovali pokrm
vychladit)…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Jugare, vlažná voda má teplotu lidského těla, tedy ± 37°C
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
podlévat vychladlým vývarem.
gecco, jak to myslíš vkládat syrové maso do studené vody? to jen v případě, že z něj chci vytáhnout vše pro vývar. jinak se maso před dušením opeče, aby se zatáhlo, na výpeku se eventuálně orestuje základ a pak se vloží opečené maso (důvod je jasný, šťavnatost masa).
jinak znám borce co používají k vepřovému masu hovězí vývar, nebo dokonce drůbeží 😁
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Podlévám vlažnou!!!
Když dělámj guláš pro 30 lidí venku v přírodě,podlévám z kanystru
vodou,která má okolní teplotu a nikdy jsem neměl problém.
0 Nominace Nahlásit |
možná že kvůli hnědé pěně, která se vytváří ve vývaru a musí se lžičkou odstraňovat, aby se nezakalil? Třeba sem ještě hodí hlášku proč…
Drap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |