Správná terminologie je vodojasná nebo bezbarvá průhledná (průsvitné
je třeba mléčné sklo). Na Moravě, Slovensku nebo v Polsku vypadá právě
takto. Může se však nechat stařit v dubových sudech a pak získá
nažloutlou barvu. Někdy se dobarvuje kulérem nebo sušenými švestkami, ale
tady už nejde o kvalitní slivovici.
Balkánské rakie se vyrábí obecně pálením zkvašeného ovoce, kterým
mohou být i různé slívy.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Každý ovocný destilát má být čirý, třeba i z černého rybízu.
0
před 1322 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jen doplňuju Keplera, že „barevná“ slivovice je třeba Zlatá slivovice od Jelínka https://eshop.rjelinek.cz/slivovice/28-slivovice-zlata-3leta-45-8595198800577.html
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |