Avatar uživatele
Jirka R

Jaké přísady se mají správně přidávat do „tataráku“ ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4387 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

cibule
hořčice
kečup- nemusí být
mletá paprika
mletý kmín
pep
sůl
vejce- žloutek
worčestrová omáčka

a na topinky česnek
Doplňuji:
tak ptal se jen na přísady- tak jsem maso nepsala

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Záleží na tom, jaký tatarák máš na mysli. Běžně se dělá z hovězí svíčkové (a jejích náhražek) ale i z lososa aj. syrových masíček. Pro vegetariány umím i „tatarák“ z brambor (ale je trochu fuj pro nás, masožrouty) !

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Ještě bych přidal hovězí svíčkovou, klidně i falešnou, popřípadě hovězí zadní, ale mladé a musí být hezké. Jinak jak píše „hanulka11“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

U nás se dávala do masa také Vorchestrová omáčka. Jestli to tam patří si nejsem jistej.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

ad Bohemica: Zkoušela jsi i tatarák z pečeného lilku?
Není to špatná záležitost. 🙂 Upeču propíchaný lilek vcelku v troubě doměkka, nechám vychladnout, vnitřek vydlabu, rozmělním vidličkou a přidám ingredience jako na tu klasickou „volovinu“. 🙂
(Jinak také preferuji hovězí – zadní z mladého býka.)

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Damiano, díky za recept! Určitě ho vyzkouším až dorazí manžel, po těch letech s veganem uvítám každý nápad na oživení jídelníčku :))

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Není za co, je to fakt dobré. Snad si pošmákneš i ty.:-)

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

tak to tady vyzkouším, miluji lilky díky za inspiraci -děvčata omlouvám se, že jsem k vám vlezla.....
z brambor ho taky dělám a je výbornej

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Jen si taky smlsni, Hanulko:-)
Jo a nezapomeňte tam dát trochu slunečnicového oleje – jinak by to bylo proti masu dost suché…

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek