Třeba se zazdálo odebírat šufánkem sádlo, aby se škvarky vypražily. Holt to není vše a nic o tom nevím, než že je nutná nízká teplota, né hořák naplno.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, johana 56, jepik, redy před 3311 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
;.-)))
To je jako s babú:
;-DDD
_____________________
Ajo – no jo, škvarky umím…
Už…
Možná…
Trochu…
😉
Upravil/a: gecco
0 Nominace Nahlásit |
Sádlo si škvařím již spoustu let stejným způsobem a to tak, že
hřbetní sádlo pomelu na co největší šajbě, do hrnce naleju hrnek vody,
aby se sádlo hned nepřipalovalo a na mírným ohni škvarím za občasného
míchání do doby, než mini škvarečky klesnou ke dnu a na povrchu se
nedělá pěna a to je známka, že sádlo je vyškvařené. Po řádném
vychladnutí se musí udělat v nádobě, kde je sádlo, takový prstenec
s prohlubinou a garantuji, že při nabírání zlomíš vařečku nebo ohneš
lžíci. To, jak někdo říká, že před škvařením dává mléko, to bude
sádlo bělejší je blbost, protože mléko se připálí a sádlo bude
tmavší, tak, jak když zemědělec krmí prase až dokonce jeho života
kukuřičným šrotem. To je potom hnus. Jedna rada nakonec, vlastně dvě.
Nikdy nepřidávat plstní sádlo ke hřbetnímu a nekupovat syrové sádlo
nižší než 2 cm, to ti nikdy neztuhne tak jak z vyššího. Takové
můžeš hned mazat i po vytáhnutí z lednice a nemá dlouhou dobu
trvanlivosti. To nižší syrové sádlo jsem jednou koupil před několika
měsíci v „akci“ a doma jsem zjistil, že bylo od chovatele
z Německa.Takže ještě jedna rada: kupuj od českých chovatelů, přímo
z jejich chovů.
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Sádlo krupicové vzniká škvařením plstního sádla, nemá tužší
konzistenci a má menší trvanlivost a dříve se přepaluje. To se spíše
hodí do těst.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
já ho dělám v troubě…kolem 150°…na kostky…nechám ho zaplavat a
teprve pak odeberu sádlo, aby se škvarky opekly do hněda…samozřejmě je
potřeba s ním průběžně míchat…
je fakt, že s nižšího tuku není tak pěkné sádlo, ale sehnat vysoké
kusy za rozumnou cenu je docela problém…
a co to je krupička v sádle? to se mi ještě nikdy nestalo…
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit |
http://www.labuznik.cz/recept/sadlo-a-skvarecky-v-mikrovlnce/
Vyzkoušeli jsme a funguje to.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
Přidám jednu vychytávku – aby hotové sádlo nemělo krupičkovou strukturu, je dobré ho těsně před ztuhnutím hodit v kelímku bez víčka do mrazáku. Druhý den už se může uzavřít a přendat do chladničky.
0 Nominace Nahlásit |
Badbakane, co je to šajba, mám klasický mlýnek. Nenapadlo by mě sádlo nekrájet, ale mlýt. Dobrá, zas to vím.
Šajba je mlecí deska s otvory. Já používám tu s těmi málo otvory.
To by mě nenapadlo, do něčeho, co se má stát ušlechtilým, jako je domácí sádlo a škvarky, lít mlíko. Spíš přidat koření, kmín, ale tolik vašich zkušeností jsem nečekal a děkuji.
Tak jsem si myslela, že umím škvařit sádlo…
Moc se mi líbí Funnin způsob v troubě.
Funno, mohla byste to prosím upřesnit – jestli je nutné troubu
předehřát a jak dlouho se pak škvaří? Ráda bych to vyzkoušela.
Také jsem zašžil, že přidávali mléko, ale tuším jen trochu a až ke konci… Aby byli škvarky křupavější… (nemám ozkoušeno)
taky jsem to zkoušela, ale nějak mne to neoslovilo, protože to poslední sádlo, co vyteče ze škvarků už se musí vylít…mléko se na povrchu připeče, takže proto škvarky zhnědnou a sádlo je nepoužitelné…když je tam necháte déle i bez mléka, tak to udělají taky…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |