Jediná výhoda je v tom, že dokáže využít odpadní teplo obsažené ve zplodinách hoření. Zplodiny obsahují vodní páry. Tím že je kotel dokáže zkondensovat na vodu, uvolní se kondenzační teplo, které by jinak uniklo do komína.
Nevýhody:
Podstatně vyšší cena kotle a odkouření.
V komíně je nutná dvojitá trubka ( roura v rouře).
Je třeba vyřešit záchyt a odvod toho kondensátu.
A to nejdůležitější: Aby se kondenzační efekt projevil, nesmí být
topná voda teplejší než 45oC. Pokud se topí na vyšší teplotu , kotel se
potom chová jako obyčejný kotel a kondenzační efekt se neprojevuje. Někdy
se udává do 50oC. ale při této teplotě již téměř nic nekondensuje.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek