anonym
Dýně je dobrá jako kompot, také kandovaná dýně není špatná, tou
zdobím vánoční cukroví, dávám ji i do vánoční štoly a děti ji
baští místo bonbónů, ale také ji upravuji jako zelí. Dýňové zelí nám
chutná. Dýni rozkrojím, vydlabu, oloupu, nastrouhám ji na struhadle (na
velkých slzičkách) a potom ji dusím stejně jako hlávkové zelí, ochucenou
cukrem a octem, jen nedávám kmín. Podávám ji k pečenému masu stejně
jako hlávkové zelí, k tomu brambory nebo knedlík.
Miroslavst
Beaes dobrý! Já četl tchýni :D
............
Jo, kompot je dobrej. normálně zavařit na kostičky nakrájené a nezapomeň
přidat ananasovou tresť. skoro žádnej rozdíl nepoznáš.
A protože dýni nemám a mám ji rád jako kompot, můžeš něco poslat. Pak
dám kdyžtak pochvalu.
9 řemesel
Už jsem sem jeden podrobný recept dával …
Sorrry , nějak jsem to blbě pochopil.Mimo kompotu jen různé
„bubáky“.Manželka je bohužel označuje za mou naklonovanou
maličkost.
Michal
Jako ananasovej kompot,dá se přidat do indických jídel krájená na
použky.A znáte dýňové čatní? mňam.K pečenému masu, paráda.
A zelí ,jak je tu popsané luxus.Pohrabte se na netu trochu v kuchařkách.
Nebudete zklamaná.