Chci si letos poprvé koupit dýni, vyřezat jí a dát do ní svíčku
(komentáře, že je to americký svátek si nechte), tak mě samozřejmě
napadlo, že ten vnitřek zpracuju, ale kamarádka mi tvrdí, že jeden druh
dýně je na dlabání a vnitřek se jíst nedá a jiný druh je na jídlo a po
vyřezání by dýně rychle seschla. Je to pravda?
Děkuju
Zajímavá 0 před 3691 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Není to pravda…
😉
K vyřezávání lze použít libovolný druh a k jídlu taky. Kámoška si to
možná spletla s tí, že pokud použiješ na ozdobu dýní nezralou, vydrží
asi déle, než zralá (ale jedlá je i dýně nezralá, jen má méně
výraznou chuť).
A každopádně každá dýně tím, že vevnitř ´topíš´ (svíčkou)
poměrně rychle seschne a scvrkne se – tomu můžeš částečně odpomoci
tím, že slupku dýně po ´nazdobení´ ponoříš do studené vody (a budeš
ji tak namáčet kdykoli nebude vystavená) a nebo odlabané a ořezané plochy
co nejdřív po vydlabání namažeš přilnavým tukem (vazelinou,
sádlem… – aby tak rychle nevysychaly).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |