mosoj
Chybí ti dvě maličkosti. Účinnost a ztráty! Na všechno jsou
vzorečky.
Kelt
Jaká vstupní data? Dáš do konvice vodu a zapneš. Když voda začne
vařit, tak se automaticky vypne konvice. Jsou konvice, kde se dá nastavit
teplota varu od 50 do 100, s dělením po 5 nebo 10 stupních. Ale když
máš obyčejnou konvici, můžeš si změřit čas, za jak dlouho se ohřeje
minimum nebo maximum a z toho si můžeš udělat časovou závislost pro
určité množství vody a danou teplotu. Takže po několika měřeních bys
třeba zjistil, že když naliješ 800 ml, tak za 130 s to má 75 °C.
Vzorce – aby voda začala vřít, musí přijmout určité množství
energie. U té vody to záleží na několika hodnotách a to musí dodat
spirála v konvici. Vzorečky určitě najdeš.
Drap
Jak cce něco měřit bez měření. Každá jiná metoda bude jen odhad.
Můžeš použít třeba profesionální termokameru, ale přesnou teplotu
stejně nezjistíš.
ro výpočet uvádíš příliš málo informací. Příkon neni úplně
rozhodující, každé zařízení může vyprodukovat o trochu jiné
množství tepla. Kolik je přesně vody v konvici, jaká je okolní teplota
vzduch a další.