Avatar uživatele
Dvorní šašek

Je zdravější margarín nebo máslo? A v čem spočívá hlavní rozdíl?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 878 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

máslo

Výživová poradkyně v nemocnici mi řekla: mazat máslo, dusit na másle nebo sádle, smažit na sádle. Olej používám na majonézu a tatarku-jen zřídka. Nic nového, takhle to dělám celý život.

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Filip84

máslo

Margarín je náhražka, válečný tuk, pro Winterhilfe, hnus fialový, kentus nevídaný. Rozdíl je v tom, že máslo je z mléka, válečný tuk z rostlinných tuků a může obsahovat stopy ropy, pneumatik. Chraňte před přímým slunečním světlem – nebezpečí výbuchu. Netřetpat – neklopit – nebezpečí samovznícení. Může obsahovat stopy kopytnatců. Bezpečnostní list možno vyžádat u Spolany Neratovice.

Upravil/a: Filip84

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

jiná možnost

Máslo je vyrobené z mléka a je zdravé, margarín je rostlinného původu. Citace „Proč nejíst margarín? Hrozí nám tak narušení rovnováhy mezi obsahem omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Nerovnováha může přispívat nejen k nemocím srdce, ale i k rozvoji astmatu, rakoviny nebo deprese. V typickém složení margarínů nechybí ani emulgátory, regulátory kyselosti, barviva, aromata a konzervační látky“.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

máslo

Margarín je umělý tuk, je to emulze tuku a vody, s barvivy a přísadami, aby se emulze hned nerozsadila na původní složky. Máslo je přírodní a podle legislativy nesmí do něj být přidávány žádné jiné složky.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

máslo

Ale na manipulaci je lepší margarin. Ztuhlé máslo namazat na rohlík, to je fuška. Stále mě to
po ránu rozčilovalo, když jsem si chystal svačinu do práce.

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

máslo

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek