Avatar uživatele
paul1

Jak zamezit klíčení brambor?

Jeden druh brambor (bílé) nám u některých nasadil drobounké klíčky, červené jsou v pořádku. Ve sklepě máme pološero, teplota 12 st.C,
vlhkost nevím. Jak změnit podmínky uskladnění a čím? Děkuji předem.P.
Doplňuji:
Jaké by měly být podmínky uskladnění?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: paul1

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, ptáč před 3713 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Brambory by samozřejmě neměly být uskladněny v teple. Tvorbě klíčků u brambor zabráníte, když k uskladněným bramborám přidáte jablko. 🙂

Zdroj: http://www.kaz­daradadobra.cz/za­mezit-kliceni-brambor-osvedceny-trik/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
postcd

již jste si doplněním své otázky asi sám napověděl, do googlu zadejte: podmínky uskladnění brambor apod. a nebo „uskladnění brambor teplota vlhkost“
Doplňuji:
zdá se že teplota by měla být co nejnižší (ne na nule – sládnutí). 12 stup. je trochu více než by mělo být podle stránek nalezených googlem. před uskladněním musí oschnout, vlhkost by měla být co nejnižší asi (jak toho dosáhnout? ->google)

Upravil/a: postcd

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek