Jak zajistit syrečka!
Mepomáhá několik igelitových pytlíků, nepomáhá zavařeninová sklenice, nepomáhá nic, nic, nic!
Jsou Vánoce, chci vnímat také i vůni jehličí!
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Alesh, aliendrone před 2161 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je pravda, to je nevýhoda tvarůžků, které jsou jinak zdravé. Pokud je hned nesním, dávám je do ledničky v zavařovací sklenici. Odér se zmírní.
Co doporučují jejich výrobci.
„Olomoucké tvarůžky je nejlepší doma rozbalit a uložit do skleněné nebo porcelánové nádoby. Po té je přikrýt vlhkou látkou a skladovat v tmavé místnosti nebo v chladničce při teplotě 5 až 8 stupňů Celsia. Platí pravidlo, že čím déle zrají, tím jsou lepší.“
http://zakrasnejsivimperk.cz/?p=18669
Upravil/a: annas
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Drap, zjentek, aliendrone
před 2161 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zavařovací sklenice POMÁHÁ! (osobně ověřeno!) Musíš splnit tyto podmínky:
Vhodné je skladování za oknem či na balkoně, pokud teplota nepadá pod –5°C v noci (aby na to mohlo Sluníčko, lépe zrají – nwm proč). Při větších mrazech (když je teplota pod nulou i přes den) musí kvůli zrání do lednice!
0 Nominace Nahlásit |
An, s tou vlhkou látkou vyzkouším, díky moc za radu! Nevíte, jestli tento proces zafunguje i na romadur?
Jenže tvarůžky nejsou to, co nývaly. Někdo se v minulosti na to ptal, tehdy jsem zjišťovala přímo ve výrobně v Lošticích.
Z rozhodnutí EU museli v Lošticích místo dřevěných sudů pro zrání tvarohu zavést nerezovíé kádě, bohužel, zrání neprobíhá tak, jak má být.
Vím, že dokonce se objevila v kádích plíseň, takže celou dávku museli vyhodit,.
Alesh to mně bylo jasné hned, to jsem poradit fakt nepotřeboval.
Potřebuji ale na svátky taky nějaký rezervy.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |