Trhané maso pochází z jihu USA. Kdo rozšířil, se dovíte dole v dokazu.
V Praze je bistro Trhané maso. Majitelé je jedli v USA a u nás začali připravovat.
„Pikantní, osm hodin pečené maso marinují a servírují s kuskusem, v bagetce a s nachos.“ Maso je tak měkké, že se rozpadá, nedá se krájet, takže se trhá.
Příprava
Nízkotepelné vaření má původ v domorodých kulurách, maso se připravovalo dlouho při nízkých teplotách. At po roce 1969 se tato metoda začala zkoumat a rozšířila.
Důvody – snadné trhání, či rozdrobení měkkého masa dodání příchutí a ničení bakterií i při dlouhodobě nízké teplotě. Především šlo o přípravau masa z jihu..
https://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Kdo znova objevil Ameriku nevím, ale tuším, že to odkoukal od vlků.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, zjentek
před 2377 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… například zde https://www.stream.cz/u-stanku/10024554-burger-na-ten-opravdu-dobry-se-budete-radi-vracet-kde-ho-hledat v čase 5.20 vysvětluje přípravu tohoto trhaného masa …
Upravil/a: Mc Merkurion
0
před 2376 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |