http://img3.kupi.cz/kupi/thumbs/salam-herkules-pikok_170_340.png
100g vyrobeno ze 134g masa
Kde je těch 34g?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, gecco, zzzlatokopka před 3504 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to běžná ztráta hmotnosti masa způsobená jeho nasolením. Sůl z masa odvede vodu. Kdo někdy nakládal maso na uzení, ví o čem je řeč.
4Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, annas, Funna, JájsemRaibek
před 3504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
😁 to máš i u špekáčků z Lidlu:-)
Taky jsem se nad tím pozastavila:-))))) 34g nejspíš někdo při výrobě
sežral:-))
Doplňuji:
A vem si, že to vedle masa ani nestálo:-(( V lepším případě je to
vegetariánská pochoutka, a v tom horším pomleté kosti a kůže a kdoví co
ještě:-((
Upravil/a: zzzlatokopka
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, JájsemRaibek, gecco
před 3504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych, že to je jak s džusem. Asi to je nějáký koncentrát :)
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 3504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
hm, to je celkom „slušná“ strata – 25%.
to sú výrobné straty, straty pri spracovaní (materiál priľnutý na
nástrojoch, pri tepelnom spracovaní, prípadne údení, …), prípadne
materiál spracovaný inak (napr. na mäsovú masu).
je to zavádzaúci údaj, ktorý hovorí o tom, koľko mäsa vstúpilo do
výrobného procesu (aj to ktovie, či to je pravda), ale nehovorí o tom,
koľko je ho skutočne vo výrobku (koľko je tam korenín, soli, vody, múky,
tuku, sóje a iného bordelu).
znamená to, že celé zviera, ktoré hodia do mlynčeka váži 134 kg, ale vypadne iba 100 kg klobás/salám (komplet hotových), zvyšok sa cestou „vyparil“ do iných produktov.
;-Q
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 3504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1064 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |