Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jak vypočítat tuto složitou početní úlohu?

http://img3.ku­pi.cz/kupi/thum­bs/salam-herkules-pikok_170_340.png
100g vyrobeno ze 134g masa
Kde je těch 34g?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, gecco, zzzlatokopka před 3504 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Odpar, separace vody…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Je to běžná ztráta hmotnosti masa způsobená jeho nasolením. Sůl z masa odvede vodu. Kdo někdy nakládal maso na uzení, ví o čem je řeč.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzlatokopka

😁 to máš i u špekáčků z Lidlu:-)
Taky jsem se nad tím pozastavila:-))))) 34g nejspíš někdo při výrobě sežral:-))

Doplňuji:
A vem si, že to vedle masa ani nestálo:-(( V lepším případě je to vegetariánská pochoutka, a v tom horším pomleté kosti a kůže a kdoví co ještě:-((

Upravil/a: zzzlatokopka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zelí

Řekl bych, že to je jak s džusem. Asi to je nějáký koncentrát :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

hm, to je celkom „slušná“ strata – 25%.

to sú výrobné straty, straty pri spracovaní (materiál priľnutý na nástrojoch, pri tepelnom spracovaní, prípadne údení, …), prípadne materiál spracovaný inak (napr. na mäsovú masu).
je to zavádzaúci údaj, ktorý hovorí o tom, koľko mäsa vstúpilo do výrobného procesu (aj to ktovie, či to je pravda), ale nehovorí o tom, koľko je ho skutočne vo výrobku (koľko je tam korenín, soli, vody, múky, tuku, sóje a iného bordelu).

znamená to, že celé zviera, ktoré hodia do mlynčeka váži 134 kg, ale vypadne iba 100 kg klobás/salám (komplet hotových), zvyšok sa cestou „vyparil“ do iných produktov.

;-Q

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek