Napadlo mě, že než osladím mléko, prvně si trochu přismažím cukr.
Dříve, než jsem přestal zvládat míchat karamel, jsem raději nalil část
s čistým mlékem. Namísto záchrany karamel dokonale ztvrdnul – totálně
se přilepil ke dnu, že jsem si myslel, že to z toho ani nijak nedostanu. Po
přilití části s pudingem (instantním) a jeho následném tuhnutí se ale
karamel najednou sám od sebe oddělil. Načež to tak nyní občas
dělávám – puding vždy dokonale vyčistí jakýkoliv připálený cukr.
Jak?
Doplňuji:
Jenže právě mě mléko, byť horké, nijak nečistí hrnec. Jak však začne
puding tuhnout, tak nejednou lžíce, kteroužto směs míchám, přestane
drhnout o dno… (A je to čistě beze stop – bez potřeby to
složitě mýt.)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3557 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Přilil jste mléko s pudinkem a zahřál?
Já to dělám tak, že na zkaramelizovaný cukr naliju vodu, případně
mléko, přivedu do varu a karamel se rozpustí.
..
Něco podobného, ale místo mléka je použitá smetana. Jinak pudink je
škrob. Takže rozputění karamelu ovlivnilo teplo.
Pokud karamel po přidání smetany ztuhne, nepanikařte, zase se rozpustí!
Zahřejeme, ale nevaříme. V 2/3 smetany rozkvedláme žloutky a směs
pomaličku a za stálého šlehání lijeme do karamelové smetany. Hrnec máme
stále na plotně a mícháme dokud krém nezačne houstnout. V tu chvíli
přidáme 3/3 smetany, ve které jsme si rozmíchali škrob. Provaříme
minimálně 2 minuty a neustále mícháme. Poté odstavíme z plotny a za
občasného míchání necháme vychladnout.
http://www.sugartown.cz/2014/09/cupcakes-z-horke-cokolady-plnene.html
Doplňuji:
Vložila jsem i postup, z něho vidíte, že karamel rozpouští teplá
tekutina, takže i hrnec je pak čistý.
Jinak nevím, třeba má někdo jinou zkušenost, než jsem uvedla já.
víc diskuse
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |