Avatar uživatele
anonym

Jak vítězí puding nad karamelem?

Napadlo mě, že než osladím mléko, prvně si trochu přismažím cukr. Dříve, než jsem přestal zvládat míchat karamel, jsem raději nalil část s čistým mlékem. Namísto záchrany karamel dokonale ztvrdnul – totálně se přilepil ke dnu, že jsem si myslel, že to z toho ani nijak nedostanu. Po přilití části s pudingem (instantním) a jeho následném tuhnutí se ale karamel najednou sám od sebe oddělil. Načež to tak nyní občas dělávám – puding vždy dokonale vyčistí jakýkoliv připálený cukr. Jak?
Doplňuji:
Jenže právě mě mléko, byť horké, nijak nečistí hrnec. Jak však začne puding tuhnout, tak nejednou lžíce, kteroužto směs míchám, přestane drhnout o dno… (A je to čistě beze stop – bez potřeby to složitě mýt.)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3557 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Přilil jste mléko s pudinkem a zahřál?

Já to dělám tak, že na zkaramelizovaný cukr naliju vodu, případně mléko, přivedu do varu a karamel se rozpustí.
..
Něco podobného, ale místo mléka je použitá smetana. Jinak pudink je škrob. Takže rozputění karamelu ovlivnilo teplo.

Pokud karamel po přidání smetany ztuhne, nepanikařte, zase se rozpustí! Zahřejeme, ale nevaříme. V 2/3 smetany rozkvedláme žloutky a směs pomaličku a za stálého šlehání lijeme do karamelové smetany. Hrnec máme stále na plotně a mícháme dokud krém nezačne houstnout. V tu chvíli přidáme 3/3 smetany, ve které jsme si rozmíchali škrob. Provaříme minimálně 2 minuty a neustále mícháme. Poté odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout.
http://www.su­gartown.cz/2014/09/­cupcakes-z-horke-cokolady-plnene.html
Doplňuji:
Vložila jsem i postup, z něho vidíte, že karamel rozpouští teplá tekutina, takže i hrnec je pak čistý.

Jinak nevím, třeba má někdo jinou zkušenost, než jsem uvedla já.
víc diskuse

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek