Jsem seznámen se základy termiky, vypařování a ochlazování kapalin a vím o existenci Dewarovy nádoby, ale když sedím u stolu, mám tady hrnek s kávou, tak pomalu usrkávám, někdy zapomenu a káva vychladne. Lze nějak prodloužit dobu , kdy by byl nápoj na příjemné konzumační teplotě? Možná chci hodně muziky za málo peněz. Napadá mne vodní lázeň, termohrnek, ale to je ekonomicky ztrátové. Bohužel, přírodní zákony platí. Nebo poradíte? Děkuji.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 1884 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Buď můžeš použít termohrnek, nějaký lepší, nebo oříváček na
čajové svíčky,
Poklička také dost pomůže.
Upravil/a: nyjono
2Kdo udělil odpovědi palec? Kelt, aliendrone
před 1884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Použít termohrnek a otvor zakrývat nějakou izolační pokličkou./třeba z polystyrenu/
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, aliendrone
před 1884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V šálku nebo hrnku s víčkem. 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? Kelt, aliendrone
před 1884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší by bylo používat ohříváček na pivo, plněný vařící vodou. Ten bývá ale dost drahý. Ještě mě napadlo zabalit hrnek do termofólie, nebo aspoň do alobalu + poklička.
2Kdo udělil odpovědi palec? Kelt, aliendrone
před 1884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z praktického hlediska ješ rozumně použitelný jen termohrnek. A to myslím KVALITNÍ, ne ten shit, který se tu o předminulých svátcích dával do soutěže. (ten dokonce ani NETĚSNÍ!)
Jinak z těch méně standardních je např. použít pod hrnek Peltierovu podložku (článek), která při průchodu el. proudu na své jedné straně topí, na druhé chladí. (viz Seebackův-Peltierův jev) ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Já mám pracovní stůl vedle topení (WAW Gamat)
a hrnek s kávou si stavím na ně. (Také zapomínám.)
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |