Avatar uživatele
jirka F

Jak udělat správně hovězí karbanátky, aby vznikla koule a celé se to nerozsypalo?

V poledne jsem zkoušel udělat hovězí karbanátek podle receptu na internetu a byla to katastrofa. Karbanátky místo aby držel pohromadě se rozsypaly už při nabírání a vzniklo něco jako rozdrolená masová placka přitom jsem postupoval skoro přesně podle receptu co tedy bylo špatně.

Ps: Odkaz na recept bych na vyžádání přiložil v diskuzi.

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, kodl67 před 2505 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nejdříve rukama promíchám mleté maso s trochou vody – do hladka. Jindy přidám vodu s rozmáčenou houskou, někdo dává mléko, já ne. Stále promačkávám rukama, vše se spojí a zahustí se tak hmota. Pak rozklepnu vajíčko, ochutím hořčicí a kořením . To by už mělo maso držet pohromadě. Hovězí maso je sušší než vepřové, takže potřebuje tekutiny víc.

Koule jsem ještě nedělala, ale placičky. Převracím kousky, uplácávám v ruce, aby držely. Dám do pekáče, který potřu olejem u hovězího, ale častěji dávám na papír, maso potřu vodou, dám do trouby, za občasného podlévání peču do křupava.

Ještě přidávám strouhaný sýr a vyzkoušela jsem dát do masa tvaroh z krabičky. Na chuti nebylo poznat.

Každý má jiný způsob přípravy a jinou chuť, tedy jiné koření. . Někdo osmaží i cibulku na tuku a přidá ji do masa. Já ne kvůli dietě.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Podle mého názoru právě ten chybějící sýr je ten problém – v horku se taví a funguje jako pojivo. Jinak místo strouhanky je lepší namletý rohlík rozmočený v mléce. A vajíčko bych dal celé, i s bílkem. Cibule podle mně do fašírky nepatří a nedávám ani mouku.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Málo pojiva při výrobě, to je jasné. Musíš je víc „slepit“. Obvykle jako se pojivo užívá strouhanka a vajíčko (musíš toho dát víc), někdo dává mouku – to prostě záleží na receptu a vlastní chuti.

Nebuď smutný že se ti rozpadají, zase jsou určitě zdravější. Hlavně aby byly DOBRÉ!!! :D :D :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jirka F

http://www.ape­titonline.cz/re­cepty/4540-hovezi-karbanatky-s-nivou.html

vynechal jsem akorát nivu a půl lžičky sušené šalvěje jinak jsem tam dal vše.

před 2505 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jirka F

ale to by snad nemělo vadit?

před 2505 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… no, tak sejra v teplým stavu je podobnej konzistenci mlíka a tím pádem pospojuje ony složky, jinak lepí, takže za mne: pravděpodobně je to tímto, nebo druhá možnost: málo rozmícháno …

před 2505 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Tak ho sem přilož, jak mám posoudit, co bylo špatně?

před 2505 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek