V poledne jsem zkoušel udělat hovězí karbanátek podle receptu na internetu a byla to katastrofa. Karbanátky místo aby držel pohromadě se rozsypaly už při nabírání a vzniklo něco jako rozdrolená masová placka přitom jsem postupoval skoro přesně podle receptu co tedy bylo špatně.
Ps: Odkaz na recept bych na vyžádání přiložil v diskuzi.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, kodl67 před 2505 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejdříve rukama promíchám mleté maso s trochou vody – do hladka. Jindy přidám vodu s rozmáčenou houskou, někdo dává mléko, já ne. Stále promačkávám rukama, vše se spojí a zahustí se tak hmota. Pak rozklepnu vajíčko, ochutím hořčicí a kořením . To by už mělo maso držet pohromadě. Hovězí maso je sušší než vepřové, takže potřebuje tekutiny víc.
Koule jsem ještě nedělala, ale placičky. Převracím kousky, uplácávám v ruce, aby držely. Dám do pekáče, který potřu olejem u hovězího, ale častěji dávám na papír, maso potřu vodou, dám do trouby, za občasného podlévání peču do křupava.
Ještě přidávám strouhaný sýr a vyzkoušela jsem dát do masa tvaroh z krabičky. Na chuti nebylo poznat.
Každý má jiný způsob přípravy a jinou chuť, tedy jiné koření. . Někdo osmaží i cibulku na tuku a přidá ji do masa. Já ne kvůli dietě.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Podle mého názoru právě ten chybějící sýr je ten problém – v horku se taví a funguje jako pojivo. Jinak místo strouhanky je lepší namletý rohlík rozmočený v mléce. A vajíčko bych dal celé, i s bílkem. Cibule podle mně do fašírky nepatří a nedávám ani mouku.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Málo pojiva při výrobě, to je jasné. Musíš je víc „slepit“. Obvykle jako se pojivo užívá strouhanka a vajíčko (musíš toho dát víc), někdo dává mouku – to prostě záleží na receptu a vlastní chuti.
Nebuď smutný že se ti rozpadají, zase jsou určitě zdravější. Hlavně aby byly DOBRÉ!!! :D :D :D
0 Nominace Nahlásit |
http://www.apetitonline.cz/recepty/4540-hovezi-karbanatky-s-nivou.html
vynechal jsem akorát nivu a půl lžičky sušené šalvěje jinak jsem tam dal vše.
… no, tak sejra v teplým stavu je podobnej konzistenci mlíka a tím pádem pospojuje ony složky, jinak lepí, takže za mne: pravděpodobně je to tímto, nebo druhá možnost: málo rozmícháno …
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |