Může to souviset i s množstvím řepkového oleje na pánvy?
Čím více rozpáleného oleje, tak tím snadněji se to připaluje či smaží
nebo např. i snadněji pálí?
Možná se to pálí v místech kde právě už olej vyprchal či nebyl
rozlit?
Jo a rozléváte olej po celé pánvy? Já většinou tak na 3/4, protože
nechci plýtvat, takže třeba je problém právě v tom.
Dnes jsem zkusil dělat na 4ku a ne na obvyklou 7ku, protože jsem chtěl mezitím sklidit linku a hle ono se to brzy začalo připalovat, což jsem nečekal na nižší stupeň a nestává se mi to.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1859 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle mne to nezávisí na stupni na sporáku,
ale na pánvi (nikoliv pánvY).
Používám nepřilnavou pánev a chléb se mi nepřipaluje
vůbec, ať jej připravuji na nižším nebo vyšším stupni.
V případě jiné pánve zase záleží na tom, jak je pánev rozpálená.
Správně byste měl napřed rozpálit pánev, teprve potom přidat tuk (já
dávám přednost máslu → ani to se mi nepřipaluje). Přidáte-li jej
až
do dostatečně rozpálené pánve, bude ho potřeba méně.
0 Nominace Nahlásit |
Chléb nesmažím, ale dávím do topinkovače. Mám nastavenou teplotu, někdy musím přidat.
Záleží na tom, zda peču chléb čerstvý, nebo starší, který je sušší.
0 Nominace Nahlásit |
A co máš za vajca? Jde o to, pokud to dobře obalíš, tak by se přypalovat chleba nemělo. Za druhý nevíme, na čem smažíš, ale zkus to na pánvi!
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |