Kde je pravda, v USA, či v ČR?
Doležal, důchodce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1 před 3111 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
2 je správně. Držením za stopku se neohřívá lidským teplem víno. Ti Amíci neumějí jíst ani pít jako gurmáni.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
My jsme Češi, tak si ji budeme držet po česku: 🙂
http://dvedeci.cz/blog/jak-spravne-drzet-sklenici-vina/
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně si myslím, že je třeba sklenici držet tak, aby nepřišlo nic
nazmar.
A USA či ostatní ať si říkají co chtějí.
0 Nominace Nahlásit |
Pravda je uprostřed, bílá vína se podávají více chlazená a proto mají dlouhou stopku , abysme sklenici drželi za ni a víno si neohřívali. Červená vína mají mít více pokojovou teplotu, aby se uvolnila vůně (buket) a mají krátkou stopku, proto uchopení za kalich je přímo žádoucí. Stejné je to i s tvarem sklenice, na bílé víno u vrchu má být mírně zůžená a na červené široká.
0
před 3110 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
1. Podhmat platí pro aperitiv, ne pro víno. Za stopku se drží naše víno z Czechia. Když koštujete, nalévá se do širokého skla a ohřátí nevadí. Vůně se rozprostře po celémobvodu skla a líp se vypařuje. Při posedu a hudbě za stopku. Hlavně při bílém vínku. To se pije chlazené. Červené se moc nechladí, při konzumní teplotě není co zahřívat. Jde hlavně o pohodlí, o pocit. To, co někdo tvrdí, jak se má správně držet sklenka vína, se zdá jako přehnaná znalost o stolování nebo poučování o etiketě.
Moravští vinaři drží sklenici dokonce za podstavu sklenice. Obsah by se neměl ohřívat (samozřejmě když víno má tu správnou teplotu).
Nejlepší to mají bezdomovci. protože to u krabičáku nemusí řešit.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |