Avatar uživatele
zjentek

Jak se možné redukovat přílišnou kyselost ovocného čaje?

Třeba příliš kyselý sirup jako nápoj ve vodě můžeme zredukovat pár zrnky sody. Ale co třeba jahodovo-višňový čaj s obsahem mrtě ibišku.

Zajímavá 0 před 774 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Darcy

med.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Ametyst

Ibišek je ještě OK, ale někteří koumáci přidávají do čajů kyselinu citronovou. Občas ji při mé oblíbené kratochvíli čtení složení i najdu. Zkusila bych přidat do čaje svitek skořice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Dost těžko.
Čaje, kde je ibišek mi nevyhovují, ani nechutnají. Kupuji z ovocných takové, kde není nebo téměř není. Tedy žádné červené, výjimečně pomerančový. Bezové, hruškové. S citronem. Zelený, bylinné. Černý čaj.
Zavařené ovoce zalévám horkou vodou (jablka, hrušky, jahody (ani kompot, ani marmeláda .)). Jen výjimečně, je v nich cukr a mně sladké pití nechutná
Začal mi vadit i čaj s citronem a medem :/ Med jen na chléb s máslem, k tmavému čaji.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Asi ti nezbude, než zase ta soda. Nebo zkusíš pecku sodného louhu? ;) (nadsázka)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Darcy, med nezabírá.
Amestík, to už je pak skořicový čaj, co s tím. (;

Nový příspěvek