Šumivé víno – oxid uhličitý (bublinky) vznik přirozeným procesem
kvašení vína v lahvi.
Perlivé víno – týž oxid je do vína buďto dodán (tak jako do sifonu) a
nebo jde o víno kvašené pod tlakem v tancích a teprve poté stáčeno
do lahví.
0 Nominace Nahlásit |
Jsou to vína, která po otevření láhve šumí tím, že z nich uniká
oxid uhličitý. Mezi vínem šumivým a perlivým je rozdíl v kvalitě a ve
způsobu vytvoření oxidu uhličitého. Vína šumivá se získávají
druhotným kvašením vín klidných.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/sumiva-a-perliva-vina-je-treba-od-sebe-nalezite-odlisovat-pem-/test.aspx?c=981215_145133_test_jup
Koukni natohle:http://dosklepa.cz/clanek/letem-svetem-vinem/jake-jsou-rozdily-mezi-sumivym-vinem-sektem-a-sampanskym-vyznate-se-v-bublinach
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |