Doplňuji:
spíše mě zajímá v obchodě. Například jestli božkov je kvalitnější
nebo mám rozpálit zakoupený alkohol na plameni?:D Nemyslím domácí pálený
🙂 A kolik jsou ty cm v ml?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4544 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Třeba do skotských se přidává metylalkohol úmyslně v určitém procentu pro zjemnění chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Metylalkohol by se mohl dostat pravděpodobněji koupit za „levné“
peníze od pokoutních prodejců. Také by se s ním dalo setkat spíše
z nelegální domácí pálenice. Je ovšem otázka, zda v této nelegální
pálenici by si případný zájemce o získání alkoholu nedal na případné
riziko daleko větší pozor.
U nápojů v obchodě se pozná jeho kvalita podle obsahu alkoholu, což jsou
uvedené stupně na etiketě.
V obchodě asi dělat „ohýnek“ nebudeš.
Doporučuji obrátit se na net a na Wikipedii a přečíst si informace
o metylalkoholu tam. Určitě Tě uklidní a zbavíš se starostí
o svůj zrak.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že se to dělá podle barvy plamene. A s tím zrakem to závisí
jak u koho.
Do 4cm3 –10cm3 oslepnutí. Od 4cm3–10cm3 SMRT.
0 Nominace Nahlásit |
robiť pokusy s alkoholom by som nedoporučoval (či už sa jedná
o etylalkohol alebo metylalkohol).
Pri istej dávka sú totiž OBA smrteľne jedovaté, o iných následkoch
(trvalých) pri chronickom užívaní (ale i neprimeranom jednorázovo) ani
nehovorím.
Pokiaľ kupovať alkoholické nápoje, nie „pod rukou“, rozhodne nie na
kadejakých „jarmokoch“, vždy zavreté a s kolkom (čo i tak nie vždy
nie je zárukou „pravosti“ a „neškodnosti“ [zlaté vietnamské
ručičky]).
Radiť ťažko.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na tom co myslíš pod pojmem kvalitní alkohol !!
Většinou je to o jemnosti a chuti , tedy přítomnosti látek které jsou
příčinou charakteristického buketu toho kterého alkoholu.
Ono totiž záleží na typu alkoholu, způsobu výroby a hlavně
surovinách.
Zjednodušovat složení alkoholu jenom na etanol je zcela nedostačující.
Obecně zde popsat složení nějakého typu alkoholu se vymyká možnostem a
účelu tohoto serveru. Etylalkohol bez metylalkoholu a těch ostatních látek
chutná asi jenom mužikům v sibiřské tajze!
Jenom uvádím že při alkoholovém kvašení nevzniká jenom etylalkohol,
ale podle druhu suroviny ke kvašení i metylalkohol , benzylalkohol,
benzaldehyd, kyselina mravenčí, etylestery kyseliny propionové a kyseliny
máselné a řada aromatických a chuťových látek, vytvářející pro
každý nápoj charakteristický buket !! Uplatňuje se vliv kvasinek a
plísní. Jako vedlejší produkt alkoholového kvašení dále vznikají
vyšší alkoholy, estery a fural, které při destilaci částečně
přecházejí do destilátu.
Zcela pravidelnou složkou destilátu z peckovitého ovoce, jablečných a
hruškových kvasů je methylalkohol. Destiláty z peckovitého ovoce obsahují
0,4– 2,4 % metylalkoholu z jablečných a hruškových kvasů až 2 % a
z matolinovice až 4,5 %. Všechny tyto látky vznikají při lihovém
kvašení, jsou legální složkou, neodstraňují se a normálně se
pijí !!
Jenom podotýkám že jako antidotum ( protijed) na metylalkohol je
etylalkohol !!
Což vlastně každý destilát obsahuje.
0 Nominace Nahlásit |
Normální je alkohol používat v malých dávkách a občas. Pokud jde
o ženu, tak dvakrát opatrněnjí. Tak co řešit. Pokud chci kvalitní
alkohol, koupím si od kvalitních výrobců, kteří mají svoji výrobní
tradici a hrdost. A ještě k tomu v kvalitním obchodě.
Na měření alkoholu se jinak nechá sehnat měřící zařízení.
Božkov je tak pro zedníky a nebo do těsta. Otázka zněla kvalitní
alkohol – tak proč je uveden božkov.
0
před 4544 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kvalitní alkohol vyrábějí pouze certifikované firmy. Jakékoliv domácí
analýzy nejsou věrohodné. Je nutno rozlišovat chuťové vlastnosti a
zdravotní nezávadnost. Vše závisí na destilačním postupu, zrání a
další technologii výroby. Metylalkohol je zvlášť nebezpečný jed a
smrtelné množství je 6 až 10 g (7 až 13 ml), podle hmotnosti člověka.
Dříve se používal jako antidotum etylalkohol, ale bezprostředně po
požití metylalkoholu. Nyní se již nepoužívá.
Doplňuji:
Podvodní prodejci prodávají výrobky ze syntetického etylalkoholu, což je
nepřípustné. Ten se používá pouze pro průmyslovou výrobu. Použitelný
je pouze potravinářský vyráběný alkoholovým kvašením (ovoce s obsahem
fruktozy, nebo brambor – škrob se enzymaticky štěpí na cukry, a dalších
surovin rostlinného původu)
Upravil/a: Kalousek
0
před 4536 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3382 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1310 | |
zjentek | 1189 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 942 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |