Zda zašli s přáteli na večeři, která opravdu byla velice chutná po
všech stránkách, je vhodné poděkovat šéfkuchaři a tím i celému
personálu ?
A jak by jste postupovali ?
Doplňuji:
-
A jak by asi postupoval pan Špaček podle společenského chování ( v dobrém ) a je to vůbec přípustné, třeba i zmiňovanou skleničkou alkoholu ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, zzzzz, marci1 před 3852 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zatím dvakrát jsem si ´nechal´ kuchaře zavolat a ve stoje a před
´celou´ hospodou jsem jej pochválil a poděkoval mu.
Několikrát jsem mu poslal po účtujícím číšníkovi ´panáka´.
😉
Doplňuji:
Barbakan – „rundu pro celý personál“ ne…
😉
Na druhou stranu už jsem i párkrát jídlo vrátil (a nezaplatil)…
Upravil/a: anonym
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit |
poděkování šéfkuchaři-to zcela určitě potěší. Jenže -za děkuju
si člověk nic nekoupí.takže pokud chcete opravdu potěšit-pošlete mu po
personálu nějaký ten peníz s tím že to bylo výborný..atd.
Doplňuji:
Tom20 : zkuste se nad tím zamyslet…tu službu -jídlo,pití -platíte ne
kuchaři,ale pouze majitelovi.A rozhodně kuchař,který má na pásce
8,5 tis hrubýho a zbytek do cca 18 tis mu to na černo doplácí
majitel(jestli se dobře vyspí),dovolenou žádnou-teda leda že si vezme tyden
v letě a pak si to musí tyden v kuse nadělávat,minimálně 14 ti
hodinový směny (i delší),což je přes 210 h měsíčně,v šíleným
horku kolikrát bez klima,u vařících sporáků,ve stresu,s křečovýma
žílama...........by možná potřeboval občas nějaký uznání. Jinak to
s tím panákem je asi klasika,ale ten kdo se tak trochu v tomhle oboru
pohybuje ,tak ví,že je lepší poslat poděkování a nějaký ten peníz
pokud mu chutnalo,budto po obsluze nebo prostě nakouknot do kuchyně a
šoupnout mu to přímo.No a? Rozhodně nepoživatelný jídlo-vrátit-žádný
cavyky s tím.
Upravil/a: mojitek
0 Nominace Nahlásit |
Nebýva to často.
Už sa mi stalo, keď som čašníkovi vyjadrila moje poďakovanie kuchárovi,
vyšiel sa osobne presvedčiť, komu chutilo jeho jedlo.
Ale v inom prípade, keď mi časník v istej pražskej reštaurácii začal
vysvetľovať pri zemiakoch „zo včerajška“ (okoralé so šupkou), že
používajú nový spôsob chemického čistenia, tak som mu bola tanier osobne
vrátiť a chcela som si nechať ukázať tento pokrokový proces. Akosi to už
nedokázali, neviete prečo?
0 Nominace Nahlásit |
Jak poděkovat netuším,já většinou řeknu bylo to výborné,děkuju,posílám pochvalu kuchaři.Většinou mi odvětí ano,vyřídím,ale pokud bych nechala tringelt,tak silně pochybuju,že by se byť jen koruna dostala až ke kuchaři.To už se dávno nedělá,že by se obsluhující personál dělil s kuchařem.
3Kdo udělil odpovědi palec? mojitek, Tom20, briketka10
před 3852 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud by to bylo v Číně, tak bych si hlasitě krknul. Děkuje se tím, že se objednalo, snědlo a hlavně zaplatilo. Přece nebudeš dávat rundu pro celý personál.?!
0 Nominace Nahlásit |
Neděkoval bych nijak vřele,děkuju stačí.Je to služba,za kterou platím a on ji odvedl dobře,tím jsme oba spokojeni.Něco jiného by to bylo v jiném století.
0 Nominace Nahlásit |
Člověče – co by na to řekl pan Špaček netuším…
Možná jsem neomalený…
😉
annas | 5913 | |
Drap | 4620 | |
led | 3002 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2240 | |
zjentek | 1650 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1312 |
Divadlo |
Etiketa |
Kulturní akce |
Literatura |
Náboženství |
Ostatní kultura a společnost |
Historie |