Táta byl řezník. Střeva na jelita byla teda docela jiná než na jitrnice. Pokaždé střevo prasklo, ale nikomu to nevadilo. Co nepraskalo byl prejt. Jenže tam nemělo co prasknout, protože ten se pekl bez střívka. zkoušeli jsme různé způsoby přípravy, ale bez zjevného efektu.
0 Nominace Nahlásit |
Já jelita nemám ráda, ale jitrnice radil řezník při zabíjačce – než se budou opékat namočit do vařící vody – střívko prý nepraskne /myslím, že to bude fungovat i u jelita /- neboť střívka jsou stejná- vyzkoušej …uvidíš. A dobrou chuť.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4613 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná by částečně pomohlo jelita před vložením do trouby propíchat
špejlí. Ale stejně nechápu v čem je problém. Právě prasklá a
patřičně vypečená domácí jelítka servírovaná na talíř včetně
křupavého střívka, k tomu pak kysané zelí a brambůrky přece jsou ta
pravá mňamka! Pokud ovšem míníte nějaký paskvil ze supermarketu, pak mám
pouze jednu radu – hoďte je slepicím. Snad si je neotrávíte.
Doplňuji:
ad pí. ocko – jsme spřízněné duše., u nás byl řezníkem praděd,
děda i otec. Já se nevydařil.
Upravil/a: dudu
0
před 4613 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |