Avatar uživatele
marci1

Jak nejlépe ukrojit chleba?

Každý má jiný způsob.Ženy prý často krájejí chléb opřený o prsa a vytvářejí skývy na jedné straně s širokou kůrkou a na druhé straně tenké. Muži mají většinou raději rovně vedený řez a chléb přitom mají opřený o kuchyňskou linku, o prkénko. Tak jak ho ukrojit, aby byl rovný? Kdo se nesrovná s chlebem, nesrovná se s lidmi. 🙂
http://kuchyne­.dumazahrada.cz/clan­ky/vareni-a-stolovani/stolovani-bez-hadek-jak-spravne-krajet-28817.aspx.html
https://pixaba­y.com/cs/photos/?i­mage_type=&cat=&min­_width=&min_he­ight=&q=+chl%C­3%A9b&order=po­pular
Doplňuji: Ručně, bez kráječe. Díky. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? quentos, zzzzz, da ny, gecco, Kepler před 2784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Asi nejlepší je elektrický kráječ, ale když není? Používám dost velké dubové prkénko, na to plácnu chleba plochou dolů a na krájení používám široký a dlouhý pilovitý nůž. Odhadnu správnou a rovnoběžnou šířku řezu a ke koci bochník zvedám od sebe, abych si nepřefik i to prkénko 🙂

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… přesně proto, aby se předešlo takovejmhle otázkám, vymysleli lidi kráječ…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
luckykubrt

A co takhle si koupit rovně nakrájený chleba přímo z obchodu ? :D

Upravil/a: luckykubrt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Opřený o prsa si krájel chleba můj taťka a mamka o prkénko. Já si krajíc uřežu na prkýnku nebo koupím už nakrájený, ale jen výjimečně, protože ten je rychle suchej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Když se ještě neprodával chleba krájený, krájel jsem ho různě, na prkénku i na prsou, ale rovný krajíc nebyl nikdy. Proto si kupuji krájený chleba v obchodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Domácí kráječ na panelákové lince (180 cm) překáží … ;)
Táta při krájení drží chléb v rukou, neopírá o prsa. Řez bývá šikmý.
Já krájím chléb vždy na prkénku oblíbeným nožem (delší, jemná pilka, na dorty).
Pokud se chystám na topinky, zakoupím Šumavu a využiji kráječ v obchodě.
Jinak kupujeme v pekařství podmáslový chléb, je chutný a dlouho vydrží (netvrdne, neplesniví atp.)
Balený krájený chléb nekupuji. Jen výjimečně 3 – 4 krajíčky při krátkém pobytu na jihu Čech.(ČB) 🙂

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Tak nevím.
Muž nejsem, ale chleba krájím na prkénku a rovné plátky. Raději mám tenčí.
Základem je kvalitní nůž. Pak je to pohodička.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nedělá mi problém ukrojit chleba rovně.Většinou krájím opřený o prsa, je to pohodlnější. Na prkýnku krájím když je čerstvý, ještě horký.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

Prkénko a pořádný nůž. Já používám normální rovný, tuhý.

Hodně taky záleží na chlebu. Když je čerstvý (hodně čerstvý), krůrka je křupavá a tvrdá, střídka měkkoučká, tak se rovný krajíc podaří jen málokdy a to i na kráječi. :)

Jinak si krájím šířku podle chuti. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Pokud mohu, krajim chleba na prkenku…
Pokud tu možnost nemám, pak opřený o prsa…
😉
Ale – jak píší kolegové, základem je kvalitní nůž…
Osobně preferuju hladký, dlouhý (cca 30 cm), rovný…
A ostrý, ostrý, ostrý…
😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2110 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Radius

Já když jedu v létě na dovolenou, koupím si vždy nakrájený chleba. Ten je kvalitní a těch 5 – 7 dní vydrží, než se sní, nechávám ho v původním obalu aby neoschnul.

před 2782 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mzm

Jak píše gecco, což jsem zapomněl dodat: OSTRÝ nůž :) – i tak čerstvý chleba bývá problém. V takovém případě zase – jak píše Kepler – pomáhá nůž pilovitý…

před 2783 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

mzm – brousím si na kameni, ´břitvově´…

před 2783 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek