Každý má jiný způsob.Ženy prý často krájejí chléb opřený o prsa
a vytvářejí skývy na jedné straně s širokou kůrkou a na druhé straně
tenké. Muži mají většinou raději rovně vedený řez a chléb přitom
mají opřený o kuchyňskou linku, o prkénko. Tak jak ho ukrojit, aby byl
rovný? Kdo se nesrovná s chlebem, nesrovná se s lidmi. 🙂
http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stolovani/stolovani-bez-hadek-jak-spravne-krajet-28817.aspx.html
https://pixabay.com/cs/photos/?image_type=&cat=&min_width=&min_height=&q=+chl%C3%A9b&order=popular
Doplňuji: Ručně, bez kráječe. Díky. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? quentos, zzzzz, da ny, gecco, Kepler před 2784 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Asi nejlepší je elektrický kráječ, ale když není? Používám dost velké dubové prkénko, na to plácnu chleba plochou dolů a na krájení používám široký a dlouhý pilovitý nůž. Odhadnu správnou a rovnoběžnou šířku řezu a ke koci bochník zvedám od sebe, abych si nepřefik i to prkénko 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, yuko, briketka10, marci1
před 2784 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?marci1 Nahlásit |
… přesně proto, aby se předešlo takovejmhle otázkám, vymysleli lidi kráječ…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
A co takhle si koupit rovně nakrájený chleba přímo z obchodu ? :D
Upravil/a: luckykubrt
0 Nominace Nahlásit |
Opřený o prsa si krájel chleba můj taťka a mamka o prkénko. Já si krajíc uřežu na prkýnku nebo koupím už nakrájený, ale jen výjimečně, protože ten je rychle suchej.
0 Nominace Nahlásit |
Když se ještě neprodával chleba krájený, krájel jsem ho různě, na prkénku i na prsou, ale rovný krajíc nebyl nikdy. Proto si kupuji krájený chleba v obchodě.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, marci1, gecco, luckykubrt
před 2783 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Domácí kráječ na panelákové lince (180 cm) překáží … ;)
Táta při krájení drží chléb v rukou, neopírá o prsa. Řez bývá
šikmý.
Já krájím chléb vždy na prkénku oblíbeným nožem (delší, jemná pilka,
na dorty).
Pokud se chystám na topinky, zakoupím Šumavu a využiji kráječ
v obchodě.
Jinak kupujeme v pekařství podmáslový chléb, je chutný a dlouho vydrží
(netvrdne, neplesniví atp.)
Balený krájený chléb nekupuji. Jen výjimečně 3 – 4 krajíčky při
krátkém pobytu na jihu Čech.(ČB) 🙂
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Tak nevím.
Muž nejsem, ale chleba krájím na prkénku a rovné plátky. Raději mám
tenčí.
Základem je kvalitní nůž. Pak je to pohodička.
0 Nominace Nahlásit |
Nedělá mi problém ukrojit chleba rovně.Většinou krájím opřený o prsa, je to pohodlnější. Na prkýnku krájím když je čerstvý, ještě horký.
0 Nominace Nahlásit |
Prkénko a pořádný nůž. Já používám normální rovný, tuhý.
Hodně taky záleží na chlebu. Když je čerstvý (hodně čerstvý), krůrka je křupavá a tvrdá, střídka měkkoučká, tak se rovný krajíc podaří jen málokdy a to i na kráječi. :)
Jinak si krájím šířku podle chuti. :)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud mohu, krajim chleba na prkenku…
Pokud tu možnost nemám, pak opřený o prsa…
😉
Ale – jak píší kolegové, základem je kvalitní nůž…
Osobně preferuju hladký, dlouhý (cca 30 cm), rovný…
A ostrý, ostrý, ostrý…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.
Já když jedu v létě na dovolenou, koupím si vždy nakrájený chleba. Ten je kvalitní a těch 5 – 7 dní vydrží, než se sní, nechávám ho v původním obalu aby neoschnul.
Jak píše gecco, což jsem zapomněl dodat: OSTRÝ nůž :) – i tak čerstvý chleba bývá problém. V takovém případě zase – jak píše Kepler – pomáhá nůž pilovitý…
Drap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |