Avatar uživatele
beer

Jak lehce vyčistit nádobu zabarvenou při vaření kukuřice ?

Vařím obyčejnou, ne cukrovou kukuřici a vždy pak kastrol drhnu pracně pískem Ava.. ocet jsem zkoušel – nepomáhá. Neznáte na toto nějaký fígl?
Doplňuji:
Sorry – starý, obyčejný smaltovaný kastrol ))

Upravil/a: beer

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? www, zjentek před 3768 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

těžko takto říct, když není známa povrchová úprava kastrolu ..a když se to furt opakuje, nemáš třeba varný sklo?
Doplňuji:
za prvý slyším poprvý, že by se smalt takto barvil kukuřicí a tak je jasný, že se ti špína zachycuje v pórech materiálu, protože jsi abrazivními prostředky (tekuté či sypké pískové čističe ) již dávno narušil povrchovou vrstvu kastrolu. U takovejch starejch kastrolů s „nahlodaným“ smaltem je pak zdravotně výhodnější je jen umýt a nechat různě zabarvený, nežli se snažit všelijak mechanicky „pročistit“ až na rez. A chemicky mě taky nenapadá, čím to „vyžrat“, když v tom kastrolu chceš později zase vařit.
Ale jestli má být kastrol hezkej (důvod manželka), tak to je něco jinýho ..to pak musíš celej vnitřek kastrolu posypat kypřícím práškem do pečiva, nechat přes noc působit a ráno opláchnout ,)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zkus zabarvení umýt tukem – olejem.
Olej pak už snadno smyješ saponátem.
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Voda + Savo, nechat odmočit .)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek