Vařím obyčejnou, ne cukrovou kukuřici a vždy pak kastrol drhnu pracně
pískem Ava.. ocet jsem zkoušel – nepomáhá. Neznáte na toto nějaký
fígl?
Doplňuji:
Sorry – starý, obyčejný smaltovaný kastrol ))
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? www, zjentek před 3768 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
těžko takto říct, když není známa povrchová úprava kastrolu ..a
když se to furt opakuje, nemáš třeba varný sklo?
Doplňuji:
za prvý slyším poprvý, že by se smalt takto barvil kukuřicí a tak je
jasný, že se ti špína zachycuje v pórech materiálu, protože jsi
abrazivními prostředky (tekuté či sypké pískové čističe ) již dávno
narušil povrchovou vrstvu kastrolu. U takovejch starejch kastrolů s
„nahlodaným“ smaltem je pak zdravotně výhodnější je jen umýt a nechat
různě zabarvený, nežli se snažit všelijak mechanicky „pročistit“ až
na rez. A chemicky mě taky nenapadá, čím to „vyžrat“, když v tom
kastrolu chceš později zase vařit.
Ale jestli má být kastrol hezkej (důvod manželka), tak to je něco jinýho
..to pak musíš celej vnitřek kastrolu posypat kypřícím práškem do
pečiva, nechat přes noc působit a ráno opláchnout ,)
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Zkus zabarvení umýt tukem – olejem.
Olej pak už snadno smyješ saponátem.
😉
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek