Měníme desku a dřez, jinak linku chceme nechat stejnou. Koupil jsem si baterii a mám někoho, kdo mi to namontuje. Chtěl bych umístit baterii do dřezu, ale ne každý dřez má otvory pro baterii. Když seženu desku a dřez bez otvoru, je problematické navrtat do dřezu otvor pro baterii? Děkuji.
Zajímavá 0 před 1821 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud má ten, kdo to bude dělat správný nástroj – vystřihovač otvorů na nerez, není to problém. Většina dřezů má naznačený – naseklý kroužek pro umístění baterie, ale ne všechny. Sám jsem to dělal, zaplať bůh, že tyto nástroje v práci máme.
0
před 1821 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslíš něco takového? https://www.drezy-baterie.cz/eshop/715/teka-stylo-1b-nerez.html?utm_source=favi&utm_medium=cpc&utm_campaign=favi-kuchynske-drezy&utm_term=47a594ae-eee3-475b-b072-c32a38e2d5d9
Jinak dřezů je široký výběr, takže by sis mohl vybrat. Já osobně bych
dal přednost nerezovému a to hlavně z důvodu vzhledu a odolnosti. Pokud by
bylo třeba vrtat díru, pomocí vykružovacího vrtáku by to neměl být
problém. A hlavně ať má přepad, já už si tak mírně vytopil
kuchyni.
0
před 1821 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máme stojánkovou pákovou baterii, která je za dřezem, proč dělat díry do dřezu. V desce jsem vyvrtal vykružovákem díru podle potřebného průměru, vespod jsem pak odvrtal trochu materiálu kvůli uchycení matky, namontoval a sesadil i s gumovým těsněním, které těsní baterii z vrchu na desce a maká spolehlivě. Viděl jsem vyvrtané dřezy, kde se i po utažení baterie, plech při manipulací s baterií prohýbal.
Upravil/a: elkon
0
před 1821 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Elkone, počkej za čas… Desky, pokud nejsou z kamene, tak se časem nasáknou vodou a změknou. Pak se budeš divit. A dotahováním se to pak jen zjoršuje. Ze spoda se to dá podložit pořádnym železem, ale z vrchu… mno… pokud si uděláš pořádnou, pěknou nerezovou podložku, tak to taky vylepšíš. Ale rovnou do desky bych to nikdy nedělal. Už jsem to u několika dam doma opravoval, takže osobní zkušenost.
Když je vše dobře utěsněné, je to v pohodě. Je to už 15 let a OK. Před tím jme to okoukli u jiných kuchyní.
Mimochodem.. tím odvrtáním „trochy materiálu“ zespoda jsi to ještě víc podělal, „otevřel“ jsi ještě víc prostoru pro „ztahování“ matice do desky.
Ta deska není žádný „tvaroh“, ale masív dub, po odvrtání byl celý otvor napuštěn impregnací a pod matkou je plechová velkoplošná podložka.
Masiv… hmmmm… No, když myslíš, že to stačí… 1. to není běžný materiál, 2. s masivem fak zkušenost nemám.
Měl jsem masiv (lepený). Téměř se nehýbe i při podceněné údržně. Ale tu údržbu by to chtělo (pravidelně naolejovat). U nás šel ven asi po 8 letech – kolem dřezu bylo vidět že začíná černat. Chce to disciplínu – nenechat ho mokrý a občas tu péči…
Třeba nějaký prostřihovač z takových: https://www.google.com/search?q=prost%C5%99ihova%C4%8D+alfra&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=%7Bmoz:distributionID%7D:%7Bmoz:locale%7D:%7Bmoz:official%7D&tbm=isch
Keplere, vykružovákem je to nesmysl. Na to jsou vystřihovací nástroje. Kdo dřezy dělá, měl by to mít. Jinak přepad je samozřejmostí. Taky rozhodně doporučuji baterii do dřezu, ale pozor, je k tomu potřeba výstuha pod plech, jinak se to jako plech chová. Je jich zase výběr.
Proč nesmysl? Neexistují vykružováky na plech? Jistě to nevím, ale takové řešení by bylo určitě levnější, než nějaké složité přípravky.
Existují. I na nerez… Ale jsem si naprosto jistej (ze zkušenosti), že tím to ohlodá, jako ničim. Je to NEREZ. Ten, kdo dělá dřezy by měl být vystřihovákem, kterej ro udělá absolutně čistě, pokud je teda vpořádku a ostrej, standardně vybavenej. Alespoň tím nejzákladnějším průměrem.
Mno… a ten by na toto měl / mohl být vybaven. Já bych si teda mj. podle toho vybíral. Kdybych si tohle neuměl udělat sám. Ale umím a nářadí k dispo mám. 😉 Kua… jak já jsem šiškovnej. 😉