Hledám inspiraci…
😉
Na kapra se chystám někdy (přes)příští týden (až opadne to
´šílenství´, zajedu si pro čerstvého na sádku) – udělám hřbetní
filety (´zbytek´ do polívky) a dumám, v čem je macerovat (nejhorší na
vaření je to, že se furt ´opakuju´)…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, hanny 2, dědapetr, Emefej, gagaga, marci1, Lamalam před 3620 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Kapřík, ta božská mana, je pro mne a manželku tradiční pokrm na vánoce. Den před kuchyňskou úpravou si ještě zaplave v mléce, aby se zmírnila pachuť ryby. Tradičně se obalí v trojobalu a šup s ním do vysoké vrstvy oleje. Je to tak dobré, že si to dopřáváme měkolikrát ročně. Dobrou chuť.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit |
Rád bych přispěl nějakým tipem, ale bohužel (nebo spíš bohudík) kapra neděláme. Máme vždy nějakou mořskou rybu pokud možno bez kostí. Kapra jsem měl jen jednou a stačilo mi to. Smrdí, je plný kostí a člověk si to přes to věčný vyhrabávání ani nevychutná.
0 Nominace Nahlásit |
Kapr recepty.
http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?ingredience=kapr
Doplňuji:
My tradyčně.
Upravil/a: dědapetr
0 Nominace Nahlásit |
Bohužel, dnes ani jindy kapra neděláme. Nám prostě nechutná, je to pro mě, hned po amurovi a tolstolobikovi, třetí nejméně chutná sladkovodní ryba. Ostatní naše ryby připravuji co nejprimitivnějí, tj. sůl, kmín a šup na máslo. Nebo stará klasika, tj. potřít nasolenou porci česnekem, obalit ve směsi hladké mouky a sladké papriky a osmažit.
0 Nominace Nahlásit |
Jak může někdo napsat slovo tradičně s y :-O asi už hodně nalitej… Jinak my ho děláme také tradičně:) Především o tradicích totiž u nás Vánoce jsou:)
0 Nominace Nahlásit |
To ne – vegani (a i vegetariáni) jsou mi podezřelí natolik, že bych
byl ochoten uvěřit i tomu, že jsou vrazi všichni…
😉
Já jen – že označuješ za vraha mne – když píšu, že
jím kapra…
skutečný cit pro přežití na Zemi a veganství jsou dvě věci ..přečti si příspěvěk barbakana ..pokud to nepsal vyloženě proto, aby jiné dráždil, nýbrž to myslel vážně, tak se k tomu dá doplnit jediný- ..neboť nevědí, co činí ,)
zjentek, nechápu o co ti jde? Gecco se ptal a já odpovídal. Já se divím tvým rodičům, že měli tolik energie, že tě zplodili.
Zjentku, ad Barbakan – asi budu taky tupej, já totiž na Babakanově
příspěvku nevidím nic ´vadného´…
Kapr je dobrota (pokud jej umíš udělat) a je chován na maso (pro potřeby
člověka)…
😉
..a pod „jiné“ myslím ty s tím citem pro přežití ..ale to já nejsem, jsem totiž zatím ještě hodně otupělej, takže mě to nebolí ..víš jak..
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |