To bys musel upravit stravu, jako dámy ve Starém Řecku,
doplnit čaji a bylinami, abys voněl po fialkách. 😉
Ano,
zápach je „normální“, protože většina lidí nesprávně kombinuje
stravu/potraviny.
Česká kuchyně je tím velmi dobrým příkladem.
Kdo má dyspeptické obtíže a vadí mu i prdíky (říhání, těžký
žaludek a ty další,
větší i závažnější obtíže),
měl by se zajímat o to co a jak jíst/nejíst, aby se obtíží zbavil.
Zmírnil he.
Základ je v informovanosti.
Ve stravovacích návycích z rodiny a v tom, že lidi to (dokud není
zle)
nezajímá a nikdo nás t o malička neučí.
Psala jsem to tady snad 100× 🙂
Žaludem obsah vydezinfikuje, pomele na tekutinu a lehce natráví některé
složky.
Převážná část se pak tráví/vstřebává ve střevech.
LIDSKÉ TĚLO umí trávit 1 bílkovinu, další čeká, až na ni přijde
řada.
„Hnije“, než na ni dojde ⇒ zápach jako tchoř, zkažené vejce…..
Proto by se neměla konzumovat současně mléčná bílkovina s masem
Z toho vyplývá, že šunka + sýr v bagetě, na chlebu či na talíř,
společně nepatří. Sáry, nebo maso. Mezi nimi by měl být časový
odstup
DALŠÍ vražedná kombinace (z hlediska zdraví), je cukr x zelenina. Tedy
míchat ovoce se zeleninou je nevhodné. SALÁTY SLAZENÉ CUKREM –
rajčatový, okurkový, hlávkový, mrkvový, HNED TAK NENAJDEŠ, V JINÉ
KUCHYNI.
NA MASO NEPATŘÍ CUKR! Tedy rajská, omáčka, svíčková (maso x smetana –
mléčná bílkovina), švestková omáčka, slazená koprová s masem, seged.
guláš se smetanou, kuře na smetaně, maso naložené v jogurtu a
další….
Všechny ty sladké kečupy, dresinky na masovém burgeru, párku, u masa, jsou
nevhodné.
Maso s plátkem broskve, pizza s ananasem a šunkou a další prohřešky,
NÁVYKY typické,
pro český jídelníček, kuchyni VEDOU K TOMU, ŽE JSME NA PŘEDNÍCH
PŘÍČKÁCH RAKOVINY STŘEV, VE SVĚTĚ.
Domnívala jsem se, že se národ zajímá a že ví, je informován.
Není tomu zak. Lidé jsou hloupí. Nepídí se po informacích, vlastní
zdraví je nezajímá, nic pro to nedělají, AŽ KDYŽ JE ZLE.
Ani já jsem o všech skutečnostech a ideálních zásadách výživy
(ohledně zpracování v tělea bio pochodech), hodně dlouho nic nevěděla.
Nebo jen málo.
Od té doby co „VÍM“, se mi lecos vysvětlilo a pochopila jsem........
DALŠÍM PROHŘEŠKEM je v nedávné době doporučované pití během
jídla (zapíjela se i polévka;-))
A !moderní trend“, tip na hubnutí = vypít před jídlem sklenici vody, ať
se toho do žaludku vejde méně! BLBOST na eNtou.
Příliš mnoho tekutin v žaludku naředí kyseliny, zhoršuje se proces
natrávení,
žaludek je těžký až k bolesti.
Pokud neznalec ještě „lemtá“ u jídla, a hned po něm, posune se
PŘEDČASNĚ OBSAH ŽALUDKU, ještě nedostatečně „pomletý“, do
tekutější hmoty. Dostane se v kouscích do střeva výsledkem jsou větry,
meteorismus a větší zápach stolice.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3382 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1310 | |
zjentek | 1189 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 942 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |