Kuzu je velmi zdravé, používám do omáček, ale do guláše jsem nezkoušela.
Pokud zahušťuji, dělám to tak, že společně s cibulí přidávám ovesné vložky, nebo rýžovou mouku, dá se použít i strouhaná brambora.
Ale pokud dáte hodně cibule, opravdu hodně, tak guláš zahusí.
"Jedním ze způsobů je zahuštění cibulí. Cibule totiž po rozvaření zahušťuje, ale do pokrmů se jí dává tak málo, že se to skoro neprojeví. Pokud chcete zahustit guláš cibulí musíte s tím počítat již na začátku vaření a místo dvou, na drobno nakrájených, středních cibulí jich dáte tak deset nebo dvanáct a pak postupujete standartně v přípravě guláše.
Omáčky pak připravíte tolik, kolik vám cibule dovolí. U vepřového nebo kuřecího guláše ale tento způsob fungovat nebude, protože maso je tak rychle hotové, že se cibule nestačí rozvařit."
http://magazinonline.cz/jak-zahustit-gulas/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
No jenom jednou jsem to tak udělala. A všichni jedlíci jsme po tom guláši měli hóóódně rychlý krok. Už nikdy více! 🙂
Omlouvám se. Místo Odeslat jsem klikla na DEL.
Vzpomněla jsem si na odpověď, kterou napsal arygnoc
„zahusťovať guláš je hospodská prasáreň
guláš je jedlo z mäsa a nie z múky – z múky sú párky a lacné
salámy.
zahusťovanie (čohokoľvek) je česká špecialita, v žiadnej inej kuchyni
som sa s tým nestretol.“
Vařit guláš je zřejmě obřad, jak to vypadá z článku, který napsal
profesionální kuchař.
Kolik masa, tolik cibule.
http://www.farmaurekyorlice.cz/neco-navic-tipy-a-triky/neco-navic---tipy-a-triky/poznamka-profesionalniho-kuchare-ke-gulasi.htm
Díky, moje švagrinka, vyučená kuchařka, to taky tvrdí. Akorát jsem neměl nikdy odvahu to zkusit. Proto jsem mi asi nikdy nepovedl dobrý guláš.
Až pak jsem si pročetl ten dlouhý odkaz a jsem poněkud na rozpacích. Asi to tak dělají v hospodách a múže to být i dobré, ale profík by to asi takto nedělal.
Při vaření guláše dávám na 1kg masa 70–80 dkg cibule a hodně papriky. Místo rajčat přidám někdy domácí protlak. Cibulový základ dělám pomalu, minimálně půl hodiny. Žádná mouka ani jiné zahušťovadlo.
Děkuji, s dalšími zahušťovadly opět nesouhlasím 🙂 Co kraj, to jiný recept, co kuchařka, to jiná láska. Oúúúú!
Jedno jaký kraj, v každém platí, že láska prochází žaludkem. Co s talířem, když je pěkný, ale prázdný nebo je v něm blivajz…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |