Jde o informaci, že se jedná o potravinářskou kuchyňskou sůl. Taky existuje i méně jedlá sůl posypová (srovnej jedlá soda – soda na praní). A pak jsou soli, které jsou jedlé jenom jednou. Zvláště výživný je třeba kyanid sodný, nebo draselný…:-))
0 Nominace Nahlásit |
Ano, solí se s ní třeba venku ulice. V moři máš té nejedlé taky přehršel.
0 Nominace Nahlásit |
KAŽDÁ sůl je jedlá. Některá jen jednou – třeba soli kyseliny kyanovodíkové. ;) :D :D
Taková posypová sůl – kterou se občas solí potravinářské výrobky MADE IN POLAND k nám dovážené jak víme na druhou stranu NEMUSÍ být nejedlá apriori – záleží na jejím složení. Bohužel se do posypových solí prakticky vždy přidává ferrokyanid sodný (jako inhibitor) a ten má tu nepříjemnou vlastnost, že TAKÉ uvolňuje CN ionty. (obdobně jako soli kys. kyanovodíkové – i když v mnohem menším množství). Tudíž nahradit kuchyňskou sůl tou posypovou NENÍ moc dobrý nápad (s ohledem na příměsi). :)
0 Nominace Nahlásit |
Ano, minimálne chemik, lekár a Kepler by vás vyviedli z omylu.
V potravinách ide o upravenú potravinársku soľ, ktorá v malých
množstvách nie je zdraviu škodlivá.
Zákon (Vyhláška?) hovorí, že pri označení potravín musia byť
vyznačené aj množstvá a druhy použitých prísad.
Upravil/a: led
2Kdo udělil odpovědi palec? Frogman, aliendrone
před 2444 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |