Popravdě NEVÍM, spíš mi přijde (černě)humorné, že tohle se musí řešit. Je mi známo, že EXISTUJÍ lidé, kteří vejce pořizují v řetězci (venkoncem nahodile k nim patřím i já, nicméně to jde o mimořádnou akutní spotřebu, žádné skladování) a těch by mi mělo být líto (kvalita, cena atd.). Jenže CO NADĚLÁM, když jsem svině z jeskyně, že? DOBŘE JIM TAK! 😁
DODATEK > Tu salmonelu, která v nich je nepovažuji za problém (myslím velký), stačí jen dostatečně dlouho vařit. Easy řešení by aliendrone! 😉 😁 😁
Upravil/a: aliendrone
0 Nominace Nahlásit |
Opět lenost najít informaci a čekat až to druhý najde: Tři vteřiny.
Možná je to neschopnost.
Citace: „Vejce naskládejte do děrovaných plat špičkou
dolů, aby kolem nich mohl proudit čerstvý vzduch. Právě na tomto konci se
totiž nachází póry, kterými vejce přijímá kyslík. Pokud ale máte
vajíčka v ledničce déle než 10 dní, převraťte je. Jinak by žloutky
přischly ke skořápkám“.
Upravil/a: elkon
0
před 560 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Elkon – to je ale blbost! Vajíčka skladuju v lednici v košících v libovolné poloze a nikdy mi žloutek nepřischl, ani po 3 měsících, kdy přestanu na podzim prodávat a nasyslím si je na zimu, abych sama nemusela předražená vejce z Polska kupovat. Vejce mají póry po celém povrchu. Nikdy se mi žádné nezkazilo. Špičkou dolů proto, že u širšího konce je vzduchová bublina.
Žloutek mi přischl jednou… Ale to bylo kdysi v kolejní lednici, všechna vejce neuvěřitelně rychle vyschla… (ne jen žloutek, opravdu komplet suché vejce) Strašil jsem návštěvníky tím, že jsem pak po nich tato vejce házel (bez rizika ušpinění, protože byla opravdu suchá)