Avatar uživatele
iTRAS

Dozrávání ovoce v mikrotenovém sáčku?

Nedozrálé ovoce uzavřené do mikrotenového sáčku údajně po několika dnech dozraje, a to díky koncentraci etylénu, který se z ovoce při procesu zrání uvolňuje. Co je na tom pravdy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus před 4902 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Dozrávání v domácích podmínkách urchluje přidané jablko – mám vyzkoušené u rajčat.
Doplňuji:
www – vždy já nic takového nenapsala. Uvedla jsem jen, že mám zkušenosti s jablkem. To vydrží déle než hruška či banán.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Ano, je to tak.
Dělá se to i ve skladech:

Zdroj: http://www.zah­radaweb.cz/Ety­lenova-atmosfera-ve-skladovacich-technologiich-jadroveho-ovoce__s513x431­39.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Pro Kerberus:
Ano – a nejen jablko uvolňuje při zrání ethylen. Banány, hrušky atd.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Poslední rajčata se dávala dozrát do 5 litrových lahví.Tam dorála z jablky z kterých se uvolňuje etylén.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
iTRAS

Kerberus: z jablka se uvolňuje etylén ve vyšší koncentraci než z ostatních druhů ovoce/zeleniny?

před 4902 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kerberus

Ano, někde jsem točetla a zkouším už několik let. Rajčata opravdu dojdou. Někdy je ani nedávám do sáčku, ale jen do krabice, dáme mezi ně jablka, přikryji, aby vše bylo ve tmě.

Podobně když se dají ředkvičky i s listím v mikrotenovém sáčku do lednice, nezměknou a vydrží mnohem delší dobu.

před 4902 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek