Nedozrálé ovoce uzavřené do mikrotenového sáčku údajně po několika dnech dozraje, a to díky koncentraci etylénu, který se z ovoce při procesu zrání uvolňuje. Co je na tom pravdy?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus před 4902 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dozrávání v domácích podmínkách urchluje přidané jablko – mám
vyzkoušené u rajčat.
Doplňuji:
www – vždy já nic takového nenapsala. Uvedla jsem jen, že mám
zkušenosti s jablkem. To vydrží déle než hruška či banán.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Pro Kerberus:
Ano – a nejen jablko uvolňuje při zrání ethylen. Banány,
hrušky atd.
0 Nominace Nahlásit |
Poslední rajčata se dávala dozrát do 5 litrových lahví.Tam dorála z jablky z kterých se uvolňuje etylén.
0 Nominace Nahlásit |
Kerberus: z jablka se uvolňuje etylén ve vyšší koncentraci než z ostatních druhů ovoce/zeleniny?
Ano, někde jsem točetla a zkouším už několik let. Rajčata opravdu dojdou. Někdy je ani nedávám do sáčku, ale jen do krabice, dáme mezi ně jablka, přikryji, aby vše bylo ve tmě.
Podobně když se dají ředkvičky i s listím v mikrotenovém sáčku do lednice, nezměknou a vydrží mnohem delší dobu.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2651 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1357 | |
led | 1356 | |
aliendrone | 1181 | |
zjentek | 1080 | |
Kelt | 1015 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |