e to určitě tajemství,uvádějí výrobci. – " používáme speciální vlastní kultury kvasinek" Snad nejdůležitější práci při výrobě piva, kvašení, vykonává armáda mikroskopických dělníků – kvasinek. Jejich „přežití“ je tajemstvím.
Jedině obecná informace.
Pivovarské kvasnice
Pro piva českého typu je typická výroba tzv. spodním kvašením za
použití kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae (carlsbergensis) , které mají
dvě fáze. První ochlazená mladina na prodělává bouřlivé hlavní
kvašení po relativně krátkou dobu (6 až 14 dní), při kterém teplota
stoupne zpravidla nejvýše na 10°C, kdy oxid uhličitý volně odchází. Toto
se děje v kvasných kádích na tzv. spilce (viz. dále Výroba piva).
V druhé, delší fázi, zvané dokvašování se mladé pivo v uzavřených
nádobách nasycuje za velmi nízké teploty vznikajícím oxidem uhličitým a
chuťově dozrává.
Net
0 Nominace Nahlásit |
a na jejich kvalite moc zalezi.....
normalne se pouzivaji jen "velkotrzni"kvasinky, ale kvalitni piva–nevim
jestli v Cechach vubec–maji vlastni "chov"kvasinek–znamo od bavorskych
piv…
a jeste jak to poznat : velkotrzni obycejne chutnaji trochu spalenym
plastikem…fuj tajbl…(no Petro ty se ale vyznas…)
Doplňuji:
ale do ktereho ?
to by mne taky zajimalo:)
Upravil/a: petra15
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |