Když se má něco péct 10 minut na 150 °C, docílí se stejného
výsledku za 6 minut při 250 °C?
Teoreticky by to šlo, ale prakticky jsem to nezkoušel. :DDD
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, EKSOT123 před 3243 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nepřímá úměra se opravdu použít nedá. Sice nevím, co se dá upéci za 10 min, natož při tak nízké teplotě (že by nějaké cukroví?) Napálíš to naplno a na chvilku, pak máš část podobnou koksu a část se ani nestačí ohřát. Všechno musí mít tu správnou teplotu a svůj čas.
7Kdo udělil odpovědi palec? annas, redy, briketka10, chachar1922, Lamalam, Klaproth, Frogman
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To jako, že kdybys byl schopný docílit v troubě 2500 °C, tak máš upečeno za 20 sekund?
😁
6Kdo udělil odpovědi palec? redy, Klaproth, Frogman, annas, briketka10, chachar1922
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Za 35 minut upečeš pusinky z bílků,
a ty se pečou při takto vysoké teplotě.
zdroj : http://recepty.vareni.cz/snehove-pusinky/
Ale nepřímá úměra při vaření se použít
nedá ani při pečení, vše jinak váží a každé
jídlo má také jiné ingredience.
____________________________
Ještě mě napadlo, že bys mohl opéci rybu za 10 min.
z každé strany 5 min. a na těch 100°- 150° na pánvi víc
ne, kdyby to bylo více ° tak by byla připálená a to se mi
zdá, jako dobrý příklad, že na víc ° už to prostě nejde.
Šlo by to i se zeleninou, ale ta by nesnesla takovou výheň.
Ona se spíše dusí s masem pěkně pod pokličkou 😁
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Při vyšší teplotě to na povrchu spálíš, uvnitř to zůstane syrové. Vše chce ti svůj čas.
4Kdo udělil odpovědi palec? redy, Lamalam, Frogman, briketka10
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Manželka právě peče, ptal jsem se jí na to. Říkala něco o debilních nápadech a ať přestanu chlastat, tak nevím.
4Kdo udělil odpovědi palec? redy, Lamalam, Frogman, briketka10
před 3243 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Snad by to mohlo jít naopak:
místo kratší doby při vyšší teplotě péct déle při nižší
teplotě.
Ale nezkoušela jsem to…
3Kdo udělil odpovědi palec? redy, Frogman, briketka10
před 3243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
chemické reakcie nie sú len matematické rovnice
cesto na chleba je hmota a energia, nie abstraktné číslo v hlave homo sapiens
vidím, že mamičke nepomáhate v kuchyni, sedíte za pc a chytráčite, ako sa vyhnúť empirickej skúsenosti alias robote
0 Nominace Nahlásit |
tomu se říká „policejní logika“ jeden šofér jede do Prahy
4 hodiny, dva šoféři 2 hodiny, tzv. nepřímá úměra
jinej příklad: chlap kope studnu 100 hodin, sto chlapů 1 hodinu, OK ?
Upravil/a: lexx
0 Nominace Nahlásit |
Skvělý nápad, dal by se realizovat i jinde v potravinářství. Třeba pivo dokvašuje při teplotě cca 3°C po dobu 30 dnů. Zvýšíme teplotu 30 krát, zkrátíme dobu dokvašování na jeden den.
0 Nominace Nahlásit |
Díky všem za odpovědi. :)
Emefej: Já nepiju, nechal jsem se inspirovat Marge v Simpsonových – http://free.zoznam.sk/video/Simpsonovci-18x21-24-minut (čas 10:09) :DDD
Jasně, já jsem taky odpověděl jen obecně. U pečení a vaření se mimochodem nepočítá čas. Důležitý je výsledek.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |