Četla jsem to v časopise
Humří morek, „corail“, je ve hřbetní části před ocasovým krunýřem a syrový je zabarven tmavozeleně, vařením však zčervená.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 5009 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zčervenají, protože jejich krunýře obsahují červené barvivo
astaxantin, ale také tmavou bílkovinu krustayanin, která určuje
šedozelené, hnědé či vůbec tmavé zbarvení živých zvířat.
Varem se rychle ničí, takže je čím dál zřetelnější živá barva
astaxantinu. Ten se mimochodem řadí mezi karoteny a používá se
v potravinářském průmyslu jako přírodní barvivo.
Zdroj: http://www.vyber.cz/otazniky/?odpoved=301
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 5009 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |