"Emulgované omáčky se připravují smícháním dvou surovin, které obvykle nelze snadno smíchat (proto se často nepovedou). K jejich smíchání se používá emulgátor, kterým jsou obvykle vejce.
Emulgované omáčky mohou být studené, teplé, slané, sladké, jemné aj.,"
https://cookidoo.cz/foundation/cs/articles/emulsified-sauces
–
Co obsahuje emulgovaná tatarská omáčka Hellmann's .
„Složení: řepkový olej (40% hm.), voda, zeleninová směs [zelenina (okurky, cibule, pažitka), hořčice (voda, HOŘČIČNÁ semena, ocet, cukr, jedlá sůl, koření), ocet, cukr, jedlá sůl, worcestrová omáčka (voda, cukr, ocet, jedlá sůl, bílé víno, švestkové pyré, směs koření, rajčatové pyré, aromata), jedlá sůl, koření], ocet, cukr, pasterizovaný VAJEČNÝ žloutek (3,9% hm.), modifikovaný kukuřičný škrob, jedlá sůl, regulátor kyselosti (kyselina citronová), konzervant (sorban draselný), antioxidant (kalcium-dinatrium EDTA)“
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Viz definice emulze. Platí i pro omáčku. Emulze je směs dvou, či více nemísitelných látek. Pokud se takováto směs ponechá v klidu rozdělí se opět na jednotlivé složky. Na př. voda – olej.
0
před 1681 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2661 | |
quentos | 1805 | |
mosoj | 1594 | |
led | 1364 | |
marci1 | 1357 | |
aliendrone | 1198 | |
zjentek | 1086 | |
Kelt | 1028 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |