Avatar uživatele
dust8

Co znamená pojem „emulgovaná“ omáčka?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1681 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

"Emulgované omáčky se připravují smícháním dvou surovin, které obvykle nelze snadno smíchat (proto se často nepovedou). K jejich smíchání se používá emulgátor, kterým jsou obvykle vejce.

Emulgované omáčky mohou být studené, teplé, slané, sladké, jemné aj.,"

https://cooki­doo.cz/founda­tion/cs/articles/e­mulsified-sauces

Co obsahuje emulgovaná tatarská omáčka Hellmann's .

„Složení: řepkový olej (40% hm.), voda, zeleninová směs [zelenina (okurky, cibule, pažitka), hořčice (voda, HOŘČIČNÁ semena, ocet, cukr, jedlá sůl, koření), ocet, cukr, jedlá sůl, worcestrová omáčka (voda, cukr, ocet, jedlá sůl, bílé víno, švestkové pyré, směs koření, rajčatové pyré, aromata), jedlá sůl, koření], ocet, cukr, pasterizovaný VAJEČNÝ žloutek (3,9% hm.), modifikovaný kukuřičný škrob, jedlá sůl, regulátor kyselosti (kyselina citronová), konzervant (sorban draselný), antioxidant (kalcium-dinatrium EDTA)“

https://www.u­nileverfoodso­lutions.cz/pro­dukt/hellmann-s-tatarska-omacka-5-l-23-CS-63467.html#product-info

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Viz definice emulze. Platí i pro omáčku. Emulze je směs dvou, či více nemísitelných látek. Pokud se takováto směs ponechá v klidu rozdělí se opět na jednotlivé složky. Na př. voda – olej.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek