Jahody obsahují salicyláty a proto by je neměli jíst alergici na acylpyrin. Také lidé s nemocí střev by se červeným plodům měli vyhnout. Drobná zrníčka mohou střeva dráždit.
Zdroj: http://www.marusska04.estranky.cz/clanky/moje-prispevky/jahody.html
0 Nominace Nahlásit |
V jiném zdroji jsem našla toto:
Konzumaci jahod pacienti často udávají jako příčinu svých alergických obtíží, i když se o pravou alergii většinou nejedná. V odborné literatuře existuje pouze velmi málo doložených případů vážnější alergické reakce na jahody, a dokonce pouze jeden jediný případ anafylaktické reakce. Nejčastějšími projevy alergie na jahody jsou ústní alergický syndrom a kopřivka. V jahodách byl objeven velmi podobný alergen, jako je v břízovitých, což potvrzuje jejich příbuznost. Reakce po jahodách mohou být ale také způsobeny uvolněním histaminu a dalších působků, které jsou v nich obsaženy.
0 Nominace Nahlásit |
že by pyl? I květy jahod se opylovávají, a aby nějaká ta zrnka utkvěla na plodu, to už je jen otázka času. Ale je to jen dohad.
0 Nominace Nahlásit |
Já bohužel patřím k těm, kteří mají alergickou reakci na konzumaci jahod, protože jsem neukázněná a jahody miluju,tak každý rok v červnu dostávám astmatický záchvata musím se cpát léky, abych to zažehnala.
0 Nominace Nahlásit |
U jahod způsobuje alergickou reakci látka patřící mezi histaminoliberátory – látky, které uvolňují histamin přímo z žírných buněk (součást imunitního systému), aniž by aktivovaly celou imunologickou kaskádu. A histamin způsobuje alergickou reakci… podobné látky jsou v rajčatech, sýrech (tam se ta látka jmenuje tyramin)…
0
před 5242 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |