Obvykle se jedná o alkalické soli slabých kyselin (uhličité, mléčné, citronové, jablečné, adipové, fumarové apod).
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, sladidla to nejsou. Jsou to látky kyselé, případně zásadité reakce, které upravují kyselost potraviny na vhodné pH. Jde o okyselení, méně často o zvýšení pH (octan vápenatý).
Příklady látek používaných v EU:
E 260 – kyselina octová: rybí prsty, máslo, rostlinné tuky, tavené
sýry, curry v prášku, olej pro kulinářské účely
E 263 – octan vápenatý: balené deserty, náplně do pečiva
E 270 – kyselina mléčná: sýry, mléko, maso a drůbež, saláty, omáčky
a nápoje
E 296 – kyselina jablečná: konzervované ovoce, zelenina a dřeně, džemy,
rosoly
E 333 – kyselina citronová: ovoce a zelenina (citrony a limetky),
nealkoholické nápoje
E 334 – kyselina vinná: pečivo, cukrovinky, džemy, ovocné
šťávy, víno
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Propánakrálíčka, proč cukr??? Ty jsi jak moje máti: ‚Přehnala jsem to s citronem (příp. octem), musím to přisladit.‘ Mele si svou furt dokola a za těch nekolik desítek let furt ještě nezjistila, že když má na plotně něco otřesně kyselé, tak tím, že to přisladí, to zůstane otřesně kyselé a ještě k tomu navíc to udělá odporně sladkým…
0
před 2671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2633 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1347 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |