Co se stane, neviím, protože Informace o jedovatosti se liší, jak je
možné zjistit v článku Četné otravy koukolem – mýty a skutečnost.
Autor Ladislav Hoskovec | čerpá z historie, a uvádí příklady. .
http://botany.cz/cs/otravy-koukolem/
Další zdroj:
„Semena koukolu obsahují jedovaté glykosidy – agrostemin a githagin.
Mohly by způsobit otravy u dobytka i u lidí, údaje v literatuře jsou
však nepřesné a nepodařilo se je doložit. Léčitelé používají koukol
jako močopudný prostředek, dále proti střevním parazitům a při kožních
chorobách. Vzhledem k bezpečnějším přípravkům je lépe koukol
k léčení nepoužívat. “
http://drabek.bigbloger.lidovky.cz/c/349004/Kdo-jeste-zna-koukol.html
0 Nominace Nahlásit |
Máte snad na mysli klíčky, zelené brambory a nebezpečný solanin (i v rajčatech)?
Brambory řádně olouopat, zalít vařící vodou. Po krátkém varu vodu
slijeme a vylijeme = nepoužíváme. Brambory v hrnci zalijeme novou vařící
vdou, oslíme a okmínujeme. Dovaříme ke konzumaci.
Takto vařené brambory jsou vždy chutnější a díky kmínu se dstraní
i nějaká ta
případná škdlivina…
Takto vařívaly brambory naše babíčky a prababičky… ;)
http://antarra.blog.cz/0807/o-zelene-brambore
http://www.dumazahrada.cz/bydleni/kuchyne/20137-jak-na-bramborove-klicky/#.VHdTk2fOW2U
http://kolinsky.denik.cz/zpravy_region/region_rajcata_solanin20071003.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Solanin
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3645 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |