Avatar uživatele
wendyX

Co přidáváte do pokrmů z hrachu, čočky, fazolí atp. – pro omezení nadýmání a rizika následné zvýšené flatulence?

Některé letité ‚babské‘ rady pamatuji- ale není něco nového, opravdu funkčního? Děkuji za tipy.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, marci1, Luxx před 3441 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Večer je namočím, ráno sliju vody a dám vařit do čisté. Je pravda, že se zničí část vitamínů.

Babské rady – přidat některou z uvedených bylin: saturejku, snítku petržele, majoránku, kmín, zázvor, anýz.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Nic nepřidávám. Namočím, sliju, dám čerstvou vodu a vařím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Někdo přidává jedlou sodu, ale ta má tu nevýhodu, že ničí vitamíny B. Lépe je vodu, ve které jsou luštěniny namočeny, slít a vařit v nové vodě. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Mám luštěniny rád a dávám si je často – přesto nenadýmají…
😉
Stačí je na dost dlouho namočit do vody, aby začaly kvasit (při namočení je občas promíchám a jakmile se objeví bublinky, je hotovo). Pak vodu vyměním, propláchnu a dám vařit.
Mimochodem – pokud chceš třeba čočku, pak vůbec nenadýmá (a nemusí se ani namáčet) čočka červená, navíc je uvařená za cca 10 minut.
😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

mě nenadýmají fazole ani čočka nic a hrášek už vůbec ne 😁

před 3440 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

To chce rum.

před 3440 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

gecco: (doslova) prdlajs – červená čočka nadýmá úplně stejně, aspoň teda mě…

před 3441 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Quentos – tak nevím, v tom případě su na ni imunní já i několik dalších lidí, kterým jsem ji vařil (potřeboval jsem čočku udělat rychle)…
😉
Ale – já zase neznám recept, jak na kysaný zelí (ať už polévku nebo přílohu) – to pak nesmím na veřejnost, raději ani po větru…
😉

před 3441 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Ono asi něco bude na tom, že trávicí trakt přestává plynovat, když si na danou potravinu přivykne. Vím, že třeba plynatost přichází, když například člověk přejde z běžné míchané stravy na vegetárnu, za 14 dní se to spraví, ale do té doby – plynová komora. Myslím, že kdybys jedl to kysané zelí každý den, tak do 14 dnů je to taky v cajku.

před 3441 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek