Některé letité ‚babské‘ rady pamatuji- ale není něco nového, opravdu funkčního? Děkuji za tipy.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, marci1, Luxx před 3441 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Večer je namočím, ráno sliju vody a dám vařit do čisté. Je pravda, že se zničí část vitamínů.
Babské rady – přidat některou z uvedených bylin: saturejku, snítku petržele, majoránku, kmín, zázvor, anýz.
0 Nominace Nahlásit |
Nic nepřidávám. Namočím, sliju, dám čerstvou vodu a vařím.
6Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, Emefej, briketka10, anonym, wendyX, anonym
před 3441 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdo přidává jedlou sodu, ale ta má tu nevýhodu, že ničí vitamíny B. Lépe je vodu, ve které jsou luštěniny namočeny, slít a vařit v nové vodě. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Mám luštěniny rád a dávám si je často – přesto nenadýmají…
😉
Stačí je na dost dlouho namočit do vody, aby začaly kvasit (při namočení
je občas promíchám a jakmile se objeví bublinky, je hotovo). Pak vodu
vyměním, propláchnu a dám vařit.
Mimochodem – pokud chceš třeba čočku, pak vůbec nenadýmá (a nemusí se
ani namáčet) čočka červená, navíc je uvařená za cca 10 minut.
😉
0 Nominace Nahlásit |
To chce rum.
Quentos – tak nevím, v tom případě su na ni imunní já i několik
dalších lidí, kterým jsem ji vařil (potřeboval jsem čočku udělat
rychle)…
😉
Ale – já zase neznám recept, jak na kysaný zelí (ať už polévku nebo
přílohu) – to pak nesmím na veřejnost, raději ani po větru…
😉
Ono asi něco bude na tom, že trávicí trakt přestává plynovat, když si na danou potravinu přivykne. Vím, že třeba plynatost přichází, když například člověk přejde z běžné míchané stravy na vegetárnu, za 14 dní se to spraví, ale do té doby – plynová komora. Myslím, že kdybys jedl to kysané zelí každý den, tak do 14 dnů je to taky v cajku.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |