Je to enzym, který sráží mléčné proteiny,a používá se při výrobě sýra.Jestli ještě někde nevím.
0 Nominace Nahlásit |
Syřidlo je enzim který působí na proteiny a způsobuje jejich srážení. Existuje několik typů syřidel. Prvním typem jsou živočišná syřidla získávaná z telecích žaludků, dále rostlinná syřidla, která ovšem mají mnohem menší sílu než živočišná a nejmodernější bakteriální syřidla, která se získávají kultivací a extrakcí z určitých druhů bakterií. Poslední dva druhy je možno použít také pro výrobu vegetariánských sýrů, přičemž bakteriální syřidla se svou sílou blíží syřidlům živočišným, avšak bývají mnohem levnější. Tato syřidla bývají dodávána v tekuté podobě nebo ve formě tablet či granulátu. Před přidáním do mléka je třeba syřidlo rozpustit v destilované vodě. Syřidlo je nutné skladovat v chladničce
http://jaknato.webpark.cz/html/ingredience.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |